Local

George Simion, președintele AUR: Contrareforma pensiilor speciale sau când Nicu și Marcel coafează adevărul

Publicat: 16 oct. 2023
_____ Vizualizări 4 Comentarii
George Simion președintele AUR Contrareforma pensiilor speciale sau când Nicu și Marcel coafează adevărul
Mohammad Murad, Ilan Laufer și fiica lui Corneliu Vadim Tudor s-au înscris în AUR! Ce spune George Simion

George Simion, președintele AUR vorbește despre contrareforma pensiilor speciale. Iată ce spune președintele AUR pe propriul site:

” Încă o încercare de a elimina pensiile speciale va avea loc în Parlament săptămâna viitoare. Din nou ne vom entuziasma, vom spera că privilegiile unor speciali vor fi eliminate și, la fel ca de fiecare dată, ele vor fi reinstituite prin decizii de neconstituționalitate date de CCR.

Tiparul acesta funcționează deja de câțiva ani. Cred că nu există român care să nu se fi săturat de acest mecanism politicianist prin care deținătorii de pensii speciale sunt puși să judece eliminarea propriilor beneficii bănești.

Dar, încercarea moarte n-are.

Cu o întârziere de mai bine de o lună de la termenul de 31 august stabilit de Marcel Ciolacu pentru eliminarea pensiilor speciale, Guvernul a venit cu zeci de amendamente la proiectul declarat neconstituțional.

Luni va fi dat votul final pentru această nouă formă în Camera Deputaților. Pe repede-înainte, cu comisii întrunite la ora 12:00, cu ședință de plen la ora 16:00 și vot final la ora 17:00!!! 5 ore pentru a dezbate și vota un proiect precum cel de eliminare a pensiilor speciale!!!

Acum, ca de fiecare dată, asistăm la promisiunile făcute de parlamentarii PSD și PNL, care jură pe roșu, că de data asta vor elimina pensiile speciale. Dar realitatea este că nici de această dată nu se va întâmpla nimic.

Vom asista, cel mult (dacă va trece și de CCR), la o mică ciuntire a pensiilor specialilor. Este evident că această încercare de a coafa adevărul și de a păcăli opinia publică nu va funcționa.

Românii nu mai sunt dispuși să fie manipulați cu promisiuni false.

Deși se pretinde că se desființează pensiile speciale, în realitate, românii obișnuiți vor primi în continuare pensie bazată pe contributivitate, în vreme ce niște găști de „băieți deștepți” vor rămâne cu privilegiile intacte. Vor continua să persiste cele două Românii: cea a oamenilor onești și cea a privilegiaților.

Din păcate și în această formă a proiectului pensiile militarilor sunt tratate în mod eronat ca fiind pensii speciale. Ele nu sunt în aceeași categorie cu cele ale politicienilor! Militarii nu aveau ce să caute băgați la un loc cu aceste categorii de îmbuibați.

Forma proiectului care va ajunge la vot vine cu aceleași vechi probleme de tehnică legislativă cu care PSD și PNL ne-au obișnuit. Ei nu prezintă impactul bugetar, nu spun ce economie se va face la bugetul de stat prin aceste modificări la regimul de pensii speciale.

Apoi, modificările care îi vizează pe magistrați vor face ca aceștia să rămână pe mai departe cu pensii de peste 20.000 de lei. De asemenea, potrivit proiectului, magistrații vor beneficia în privința vârstei de pensionare de un răgaz.

Concluzia va fi una simplă la finalul zilei de luni: vechea clasă politică a privilegiaților nu vor elimina cu adevărat pensiile speciale. Vor tăia un pic din ele, vor modifica puțin regulile, dar privilegiile vor rămâne în mare parte intacte.

Această „reformă” este departe de a fi soluția necesară și autentică pentru o Românie mai dreaptă. Eliminarea pensiilor speciale ar trebui să fie un proiect de lege serios și curajos, nu o simplă încercare de a amăgi opinia publică.

În momentul în care AUR va fi la guvernare vom merge până la capăt cu eliminarea pensiilor speciale pentru categoriile privilegiate și vom adopta soluțiile corecte care se impun, pentru că noi suntem singurii capabili să le luăm! Nu PSD, nu PNL, nu USR! explică președintele George Simion.

 

Comentarii
  • De ce să credem că cei de la aur doresc dispariția pensiilor speciale dacă și ei vor beneficia de acestea și atunci să-și taie singuri creanga de sub picioare așa de dragul cuiva nu o vor face pentru că de aia își doresc să ajungă la ciolan și nu le pasă decît de ei…. Toți sînt la fel și mint cu nerușinare doar pentru a primi voturi apoi uită tot

  • Bine bine, sa zicem ca le taiati, dar cu cei care le au deja ce faceti ? Ca la munca nu-i mai puteti intoarce. Raman boieri si noi ceilalti sclavii lor. Stii ce Georgele ? Cand unii sunt cu drepturile prea sus si nu le mai poti da in jos, ca sa obtii cat de cat echilibru, trebuie sa le ridici pe cele de jos. Adica: pensionare dupa 25 de ani stagiu (fara penalizare) si pensiiile calculate la fel ca la ei in functie de ultimele salarii. La toti salariatii Georgele !

  • Daca e atat de impotrivit pensiilor speciale, de ce partidul acestui Bronzat de hAUR nu lupta pentru desfiintarea lor? Una zice, alta face.

Adauga un comentariu