Prima pagină » Local » George Simion, președintele AUR: În 2024 partidele suveraniste vor trebui să aibă o putere mai mare în cadrul instituțiilor europene

George Simion, președintele AUR: În 2024 partidele suveraniste vor trebui să aibă o putere mai mare în cadrul instituțiilor europene

05 dec. 2023, 11:06,
în Local

George Simion, președintele AUR, scrie pe site-ul său despre intâlnirea ECR de la Pistoia, despre rolul partidelor suveraniste in Europa și despre necesitatea unor direcții sănătoase. Redăm, integral, discursul publicat de George Simion:

Mesajul pe care l-am transmis în cadrul dezbaterii organizate de grupul ECR la Pistoia (Toscana, Italia) cu tema: „The first ecologists. The role of farmers, breeders and fishermen in the link between nature and development”:

„Să sperăm că din 2024 partidele suveraniste vor avea un număr mai mare de europarlamentari, o putere mai mare în cadrul instituțiilor europene.

Am luptat împotriva tăierilor ilegale, împotriva tăierii pădurilor virgine din România de către companii austriece, stat care astăzi nu permite românilor să călătorească liber în interiorul Uniunii Europene blocând aderarea României la spațiul Schengen, așa cum au vrut să facă și cu vecinii și prietenii noștri din Croația.

Noi, Conservatorii și Reformiștii Europeni, suntem primii ecologiști și trebuie să ne unim pentru a apăra fermierii, crescătorii, pescarii, vânătorii, în toate cele 27 de țări ale Uniunii Europene. Dacă nu ne unim eforturile, dacă nu formăm următoarea Comisie și următoarea majoritate în Parlamentul European, ei vor merge mai departe cu această nebunie de Green Deal, cu acest Fit for 55, cu acest RePower EU și cu toate planurile lor nebunești. Mai aveați nevoie de doar șase voturi în Parlamentul European pentru a opri această nebunie, această lege de restaurare naturală care va afecta toate cele 27 de țări din Uniunea Europeană.

Sunt născut în 1986, am 37 de ani. Țara mea, ca și alte țări din Europa de Est, și cred că prietenii noștri din Polonia știu despre ce vorbesc, a fost ocupată de Uniunea Sovietică după cel de-al Doilea Război Mondial. Am experimentat „raiul” sovietic, am experimentat procesul de colectivizare a pământului nostru. A existat un fenomen în țările est-europene de `colhoz`. Au venit sovieticii, ne-au luat pământul și au spus: este raiul sovietic, este raiul comunist și am pus totul în comun. Noi, românii, suntem oameni liberi și ne place să luptăm pentru libertatea noastră. Iar acum, în 2023, din păcate, nu ne place că unii dintre comisarii Uniunii Europene seamănă cu comisarii sovietici. Și nu numai asta, ci, ca în vremea comuniștilor, în vremea sovietică, se încearcă să introducă acum tratate punitive pe care nimeni nu și le dorește, impuse de birocrați nealeși care gândesc ca un prim-secretar. Am fost conduși în România de prim-secretar și am respins teoriile marxiste, și respingem teoriile neomarxiste actuale care ne spun că vacile poluează aerul prin emisii de metan. Mă aștept, ca în vremurile de pandemie, să pună măști peste botul vacilor, astfel încât să oprească răspândirea metanului și a poluării. Aceasta nu este știință. Aceasta este o ideologie pură a răului.

Și nu înțeleg ce vor să facă birocrații din Uniunea Europeană, pentru că din exterior pare că ei mai întâi distrug totul, iar apoi încep să se gândească cum să înlocuiască. Green Deal, pentru noi, țările din Europa de Est, înseamnă sărăcie. Suntem țări sărace care încearcă să își revină după comunism. Prin Green Deal, inechitatea economică nu face decât să mărească decalajul dintre cei bogați și cei săraci și dintre statele Uniunii Europene din Vest și din Est.

Nu vrem să fim cetățeni de mâna a doua ai acestei noi Uniuni Sovietice. Suntem o țară bogată, avem păduri, avem lemne, avem gaze naturale, avem petrol, avem hidrocentrale despre care aud acum că nu sunt bune, că distrug râurile și vor să le închidă. Ele sunt munca taților și bunicilor noștri și aceasta este energia verde ce curge prin râuri.

Ei nu fac nimic pentru a realiza ceea ce și-au dorit părinții fondatori ai Uniunii Europene: să fim competitivi din punct de vedere economic.

Am un master în crimele comunismului în România și, din păcate, aici în Italia văd mulți inculți cântând „Bella Ciao”. În Italia, în Franța, în Spania, în Germania, nu ați experimentat niciodată marxismul, nu ați cunoscut vreodată acești comisari și, din acest punct de vedere, nu sunteți pregătiți atunci când cineva vrea să vă ia pământul. Nu vrem să dăm pământul nostru nimănui, pentru că asta înseamnă libertate.

Noi, ca partid politic, ca principal partid de opoziție, suntem o formațiune care luptă pentru libertate și luptă pentru o piață liberă. Nu vrem intervenția Comisiei Europene pentru că am văzut-o în domeniul energetic, iar acum o vedem în agricultură. Intervenția statelor și a super-statului în economie nu va face decât să transforme statele Uniunii Europene în necompetitive în comparație cu America, în comparație cu China, în comparație cu alte piețe.

Susținem micile afaceri, susținem știința, susținem lucrurile bazate pe fapte, nu ceea ce spun ei că este părinte 1 și părinte 2, că există 72 de tipuri de gen și această ideologie culturală care vine să reinventeze biologia.

Din această cauză sperăm ca anul viitor, când avem toate tururile de alegeri în România, să oprim această țintă de neutralitate climatică 2050, să renegociem Politica Agricolă Comună și să luptăm împreună pentru o Europă a națiunilor, unită, și o piață economică comună liberă, nu pentru o Europă a comisarilor si a statului suprafederal”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`