Actualitate

George Simion, președintele AUR: „Jandarmii m-au amenințat că trimit peste mine Clanul Sportivilor”

Publicat: 08 dec. 2020
George Simion
George Simion, președinte AUR

Ieri, 7 decembrie 2020, George Simion, președintele AUR, a acordat un interviu pentru a detalia legăturile sale cu lumea fotbalului. El spune că a ținut cu Steaua, dar a renunțat în favoarea naționalei. Și explică acțiunile grupului „Uniți sub Tricolor”, care a deraiat deseori la meciurile României.

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este marea surpriză a alegerilor parlamentare din acest an;
După numărarea a peste 96% din totalul voturilor, AUR are un procentaj de 8,69 la sută (489.562 de voturi) pentru Camera Deputaților și 8,77 la sută (voturi: 495.037) pentru Senat. Este al 4-lea partid în preferințele românilor după PSD, PNL și USR Plus.

A devansat formațiuni mai vechi

George Simion, președintele partidului-surpriză la alegeri, s-a lansat spre politică din peluză. Este cofondator al principalelor formațiuni care sprijină echipa națională a României, „Honor et Patria” și „Uniți sub Tricolor” (UST), ultima fiind sursa unor derapaje la meciurile reprezentativei, soldate cu amenzi consistente pentru FRF și cu sancțiuni care au mers până la jocuri disputate cu porțile închise, cazul partidei cu Norvegia din toamnă lui 2019. Tot el a pus bazele revistei „Romanian Ultras”.

GSP a aflat însă că ultrașii echipelor de club nu-l consideră unul de-ai lor.

În universul stadioanelor, Simion e mai degrabă cunoscut ca un tip fără tangențe cu spiritul ultras! „Din câte știu, a migrat la începuturile lui și către galeria Stelei, și la Dinamo, dar n-a fost niciodată acceptat sau văzut ca un ultras veritabil. Oricum, UST e identificată drept o grupare cu băieți refuzați pe la cluburi, care s-au dus spre națională fără niciun fel de legitimitate în materie de fenomen ultras”, spune unul dintre ultrașii bucureșteni, care susține că-l cunoaște bine pe președintele de la AUR.

„Jandarmii m-au amenințat că trimit peste mine Clanul Sportivilor”

A făcut înconjurul presei o imagine când George Simion o fost trântit pe jos de niște jandarmi, pe un stadion.

„Nu cred că era pe stadion, ci la un miting pentru Basarabia. Dar, da!, am trăit un mare abuz la un meci cu Bosnia. M-au trântit niște jandarmi, m-au așteptat la final. Mă cunoșteau de la mitingurile pentru Basarabia. Au început să-mi strige: Culcat, culcat! Simioane, aia a mamii tale! Venim cu Clanul Sportivilor peste tine!”, a declarat președintele AUR.

George Simion: „Pentru mine, Steaua a murit!”

Din păcate, au fost distruse numeroase baze sportive și nimeni nu mai investește nici în performanță, nici în sportul de masă. Văd că sunt închise porțile școlilor, când, inclusiv în pandemie, ar trebui să fie implementate măsuri care să crească imunitatea, iar practicarea unui sport ar ajuta la asta”

„Aș fi vrut ca primul meu meci pe stadion să fie la Steaua, dar tata m-a dus la Rapid. De atunci m-au fascinat tribunele. Eram cu ochii pe ce se întâmplă prin peluze și mai întrebam ce înseamnă chestia aia cu «M… Lucescu!»”

„UEFA și FIFA comit grave abuzuri când văduvesc fotbalul modern de strălucirea de odinioară. Caută ca suporterii să fie cât mai restricționați, închiși”

„Steaua a murit când a luat-o Becali. În sufletul meu, Steaua e aceea a lui Duckadam și Lăcătuș. Nu mai există”, potrivit George Simion, președinte AUR

Adauga un comentariu