Local

George Simion, președintele AUR: Piedone liber. Dar restul românilor?

Publicat: 22 iun. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
George Simion președintele AUR Piedone liber. Dar restul românilor
George Simion, președintele AUR: ” Noi propunem salariul minim de 5.000 de lei brut. Statul va câștiga mai mult” - VIDEO

George Simion, președintele AUR, realizează un material despre Piedone care a fost eliberat din închisoare în cursul zilei de 21 iunie 2023.

Vă aducem aminte faptul că fostul primar al Sectorului 5 a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, dar instanța a hotărât că Cristian Popescu Piedone este nevinovat pentru că fapta nu există. Din aceste considerente au anulat, în mod definitiv, decizia instanței.

George Simion, președintele AUR: Piedone este liber

Pe propriul blog, George Simion, președintele AUR, dezbate pe larg eliberarea lui Piedone. Liderul formațiunii politice explică faptul că justiția l-a declarat nevinovat pe Cristian Popescu Piedone, după ani de zile în care a fost târât prin sălile de instanță:

” Piedone e liber. Fostul primar Cristian Popescu Piedone va fi eliberat după ce Înalta Curte de Casație și Justiție i-a admis recursul în dosarul Colectiv.

Piedone e liber. Justiția l-a declarat nevinovat pe Cristian Piedone, în timp ce o bună parte din presă continuă să îl atace la foc continuu. Între timp, fugari influenți precum Puiu Popoviciu scapă basma curată, după ce ani de zile s-au refugiat prin alte țări, departe de justiția românească. Unii se bazează pe spiritul dreptății, alții au bani pentru articole bine plasate în ziare.

Trăim cu impresia că suntem egali cu toții, dar realitatea ne arată că există două Românii. Una a lor, a celor putred de bogați, plină de achitări și prescrieri, și una a restului românilor, în care presa linșează tot ce prinde, aruncând la coș însăși ideea de prezumție de nevinovăție.”

În continuarea textului, George Simion, aduce în discuția românilor simpli. Ce șanse au aceștia să fie declarați nevinovați. În contextul în care nu au resursele lui Piedone, dar nici susținerea din spațiul public.

Piedone e liber. Te ajută banii și influența să scapi de condamnare?

Cu cât ai mai mulți bani și influență, cu atât ai mai multe șanse să scapi. Avem zeci de exemple în ultimii ani. Persoane publice au fost achitate, câteodată pentru fapte deosebit de grave, doar pentru că au reușit să tergiverseze curțile de judecată, ajutați fiind de avocați unși cu toate alifiile. Sigur, au existat și cazuri în care persoanele acuzate chiar erau nevinovate. Dar asta nu schimbă cu nimic faptul că în România banii te ajută să te aperi în instanță mai bine.

Acesta este un adevăr pe care îl văd majoritatea românilor care respectă legea, dar care sunt, totuși, penalizați drastic la cea mai mică abatere. Ai întârziat cu plătirea taxelor? În secunda doi ANAF ți-a pus poprire pe toate conturile. Între timp, politicienii devalizează economia publică, fură bani cu roaba, dar scapă neatinși pentru că … sunt bogați.

Superi presa, îți iei la revedere. Asta e România de astăzi?
Un om obișnuit nu are puterea mentală și materială pentru a epuiza toate căile de atac într-un proces. Un român simplu este condamnat să accepte decizia inițială a judecătorului. Pentru că nu are resurse să se bată cu sistemul. Dacă ai supărat și presa, poți să iți iei „la revedere” de la libertate. Asta e România de astăzi, unde toți suntem egali în fața legii, dacă avem bani. Piedone și-a găsit dreptatea. Dar restul românilor, care nu au resursele necesare, cum ar trebui să facă? se arată în textul lui George Simion publicat pe site.

 

Comentarii
Adauga un comentariu