National

George Simion se teme de o trădare din partea PSD și USR-PLUS pe votul moţiunii de cenzură! Le solicită parlamentarilor să voteze cu bilele la vedere

Publicat: 30 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
George Simion se teme de o trădare din partea PSD și USR-PLUS pe votul moţiunii de cenzură Le solicită parlamentarilor să voteze cu bilele la vedere
Este scandal cu parlamentarii AUR. Aceștia au intrat în Comisia de Sănătate să se opună certificatului verde

Într-o declaraţie de presă, co-președintele AUR, George Simion, se teme de faptul că parlamentarii din PSD dar şi din USR-PLUS ar vota contra moţiunii de cenzură. Acesta le solicită politicienilor ca marți, atunci când este programat votul pe moţiune, să voteze cu bilele la vedere.

Vă aducem aminte faptul că şi în PNL sunt voci care au afirmat că s-ar putea să voteze moţiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului Cîțu. Deputatul de Iași, Alexandru Kocsis este unul dintre ei.

George Simion le cere parlamentarilor PSD și USR-PLUS să voteze moţiunea de cenzură cu bilele la vedere

Într-un comunicat de presă, copreședintele AUR afirmă faptul că sunt șanse mari ca moţiunea de cenzură să treacă de votul din Parlament. Totuşi, pentru a nu exista discuţii în spaţiul public despre posibilitatea ca aceasta să pice, George Simion i-a invitat pe parlamentarii PSD și USR-PLUS să voteze cu bilele la vedere:

„Ca să nu mai existe discuţii în spaţiul public cu privire la şansele pe care moţiunea de cenzură le are să treacă, invităm parlamentarii PSD şi USR PLUS să voteze cu bilele la vedere, aşa cum vor proceda şi parlamentarii AUR. Guvernul Cîţu trebuie să cadă, iar un vot transparent este un vot în această direcţie”, declară deputatul George Simion, copreşedinte al AUR, conform unui comunicat de presă al formaţiunii transmis joi, potrivit Agerpres.

Claudiu Târziu consideră că PSD face un joc dublu în contextul moţiunii de cenzură

Pe de altă parte, celălalt copreședinte al AUR, Claudiu Târziu consideră că parlamentarii PSD au făcut un joc dublu în ultimele săptămâni şi le-a solicitat același lucru, să voteze la vedere:

„PSD a practicat un joc dublu în ultimele săptămâni, aşa că vrem să îşi asume un vot în văzul tuturor românilor. A venit vremea ca PSD să arate: este la putere sau în opoziţie? Susţine acest Guvern şi măsurile sale liberticide? Susţine discriminările, interdicţiile, obligativitatea vaccinării, falimentarea economiei naţionale, îndatorarea ţării până la un prag de nesuportat? De asemenea, reprezentanţii USR PLUS au ocazia să arate marţi la vot că nu au niciun fel de aranjamente de culise”, susţine Târziu în acelaşi comunicat.

Moţiunea de cenzură ar putea fi votată şi de anumiți parlamentari PNL

De altfel, există suficiente îngrijorări în PNL referitoare la faptul că mai mulţi parlamentari din formaţiunea politică ar putea vota căderea Guvernului Cîțu. Îngrijorările sunt în special la parlamentarii din tabăra lui Ludovic Orban care a pierdut alegerile din Congresul PNL. De exemplu, un semnal în acest sens a fost dat de către Alexandru Kocsis, deputat de Iași care a declarat în timpul unei emisiuni TV că ia în considerare un vot pentru moţiunea de cenzură:

Bun, eu ce pot să vă spun e că mă voi duce cu siguranţă la vot. Ce voi vota, rămâne să urmăresc în continuare cu atenţie şi îngrijorare până marţi şi voi lua o decizie conform conştiinţei mele. a declarat Alexandru Kocsis la un post de televiziune.

Pe de altă parte, Ludovic Orban a declarat, înainte de a pierde alegerile despre faptul că nu va susține nicio moțiune de cenzură împotriva PNL atâta timp cât el va conduce formațiunea politică. Totuși, în discursul după numărarea voturilor din Congresul PNL, Ludovic Orban l-a atacat dur pe președintele Klaus Iohannis spunând că nu mai poate exista niciun parteneriat:

(…) Vreau să vă anunț că demisia din funcția din președinte Camerei Deputaților va fi luni la prima oră pe masa președintelui ales Florin Cîțu. Și vreau să vă spun că din momentul de față între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat. Vă mulțumesc!” a declarat Ludovic Orban imediat după Congresul PNL!

 

Adauga un comentariu