Sport

George Țucudean dezvăluie de ce a ales să se retragă la doar 29 de ani! „Am preferat să mă opresc!”

Publicat: 14 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
George Țucudean dezvăluie de ce a ales să se retragă la doar 29 de ani Am preferat să mă opresc
George Țucudean

George Țucudean, unul dintre cei mai valoroși atacanți din România ultimului deceniu, a explicat de ce a ales să nu mai joace fotbal după problemele pe care medicii i le-au depistat la inimă. Campion cu CFR Cluj, arădeanul în vârstă de 29 de ani nu și-a mai prelungit înțelegerea în această vară cu gruparea ardeleană și, deși a fost dorit și de Dinamo, a preferat să pună stop carierei.

„Pentru binele meu, cel mai bine a fost să mă opresc. Pentru binele meu și pentru binele lui Dinamo. Mai bine să trăiască lumea cu ideea „mamă, ce bun a fost țucudean acolo”, decât să zică „a venit țucudean nepregătit, e mort și nu poate să joace”. Decât să mă înjure, să dau cu piciorul la tot ce am făcut bun în ultimii ani, am preferat să mă opresc”, a declarat George Țucudean, pentru Antena Sport.

George Țucudean a strâns sezonul trecut doar 12 apariții pentru CFR Cluj în toate competițiile, fiind forțat să ia o pauza competițională în toamnă, din cauza unor probleme de sănătate la inimă.

Cosmin Contra l-a vrut pe George Țucudean la Dinamo

Cosmin Contra, antrenorul echipei Dinamo, l-a vrut pe Țucudean, însă mutarea nu s-a mai concretizat.

„George a fost entuziasmat de acest proiect, dar având problemele pe care le-a avut, mi-a cerut două zile de gândire.
După aceste zile mi-a zis că nu se simte în stare din punct de vedere mental și fizic pentru a ajuta la reconstruirea lui Dinamo. Astfel că varianta George Țucudean a căzut”, a transmis Cosmin Contra, la o conferință de presă.

Născut la Arad, George Țucudean și-a început cariera la UTA și a fost cumpărat de Dinamo în 2010. Atacantul a mai evoluat de-a lungul carierei la echipe precum Standard Liege, Charlton, Steaua/FCSB, ASA Târgu Mureș, Pandurii, Viitorul, iar din ianuarie 2018 a fost cumpărat de CFR Cluj.
George Țucudean a suferit, în luna aprilie 2019, o operație pe inimă la o clinică din Viena. Intervenția pe cord a decurs conform planului, iar atacantul a revenit pe gazon după o pauză de recuperare.
Câteva luni mai târziu, Țucudean a suferit o nouă intervenție chirurgicală la inimă, în prima parte a lunii iulie.

Adauga un comentariu