Razboi în Ucraina

Germania acordă Poloniei permisiunea de a exporta avioane de luptă MiG-29 în Ucraina

Publicat: 13 apr. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Germania acordă Poloniei permisiunea de a exporta avioane de luptă MiG-29 în Ucraina
Germania acordă Poloniei permisiunea de a exporta avioane de luptă MiG-29 în Ucraina

Germania a acordat joi permisiunea Poloniei de a exporta cinci avioane de luptă germane MiG-29 în Ucraina, a declarat Ministerul German al Apărării într-un comunicat.

„Sunt bucuros să vă informez că le putem promite partenerilor noștri polonezi livrarea a cinci MiG-29 din fostele stocuri NVA (Armata Populară Națională) către Ucraina”, a spus ministrul german al Apărării, Boris Pistorius. „Am primit doar cererea. astăzi. Salut faptul că noi, cei de la Guvernul Federal, am ajuns împreună la această decizie”.

Polonia a promis că va trimite patru avioane de luptă MiG-29 în Ucraina

În martie, Polonia a promis că va trimite patru avioane de luptă MiG-29 în Ucraina, primul membru NATO care va face acest lucru.

Președintele polonez Andrzej Duda a declarat că avioanele – aproximativ o duzină pe care țara le-a moștenit de la fosta Republică Democrată Germană – vor fi predate în zilele următoare după ce vor fi întreținute.

„Când vine vorba de aeronavele MiG-29, care încă operează în apărarea spațiului aerian polonez, o decizie a fost luată la cele mai înalte niveluri, putem spune cu încredere că trimitem MiG-uri în Ucraina”, a spus Duda.

UE aprobă un fond de 1,1 miliarde de dolari pentru rambursarea statelor membre pentru donațiile de muniție către Ucraina

Uniunea Europeană va înființa un fond de 1 miliard de euro (1,1 miliarde de dolari) pentru rambursarea statelor membre pentru muniția donată Ucrainei, potrivit site-ului web al Consiliului UE.

Decizia, aprobată joi, face parte din eforturile alianței de a accelera achiziționarea și livrarea de muniție de artilerie, prin care Ucraina o arde rapid în apărarea împotriva invaziei Rusiei.

Măsura acoperă stocurile existente și munițiile reprioritizate din comenzile existente în perioada 9 februarie – 31 mai 2023, potrivit consiliului.

Fondul este primul pas într-un program agreat de capitalele UE pe 20 martie.

„Nu există o demonstrație mai bună a hotărârii unite ale UE de a continua să susțină dreptul legitim de autoapărare al Ucrainei împotriva brutalului agresor rus”, a declarat Josep Borrell, șeful politicii externe al UE, într-un comunicat de presă.

Adauga un comentariu