National

Germania face 500.000 de testări pentru Covid-19, pe săptămână. La noi, ministrul Nelu „Apendicită“ Tătaru ce așteaptă?

Publicat: 01 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Germania face 500.000 de testări pentru Covid-19 pe săptămână. La noi ministrul Nelu Apendicită Tătaru ce așteaptă

Până pe 31 martie, Germania a raportat 68.180 de cazuri de COVID-19 și 682 de decese, o medie a mortalității de 0,8%, mult sub ceea ce se întâmplă în Spania și Italia. Deși a anunțat de mai multe zile că se vor face testări în masă și la noi, deocamdată minsitrul Sănătății Nelu „Apendicită“ Tătaru nu a făcut nimic.

Virusologul german Christian Drosten a explicat că acest lucru se datorează numărului mare de testări efectuate zilnic.

Spre deosebire de alte țări de pe continent, Germania e dotată cu mai multe paturi de spital, ventilatoare și echipamente adecvate pentru criză și deține, totodată, și un număr mare de laboroatoare.

Mai mult, a fost prima țară care a introdus testele rapide drive.

Ca urmare, Germania a reușit să crească semnificativ numărul de testări în ultimele săptămâni.

”Unul dintre motivele pentru care sunt puține decese în comparație cu numărul de infectați este că noi facem multe testări. 500.000 pe săptămână”, a declarat virusologul Christian Drosten, citat de presa germană.

Chiar și așa, doctorii din Germania consideră că ar trebui făcute de trei ori mai multe testări pentru a avea o idee și mai clară asupra numărului de persoane infectate cu COVID-19.

„Nu cred însă că vom putea să ridicăm capacitatea de testare”, avertizează Drosten, care se teme că rata mortalității ar putea crește în următoarea perioadă.

În Germania nu s-a optat pentru carantină totală, ca în Italia sau Franța, dar au fost interzise întâlnirile între mai mult de două persoane.

Adauga un comentariu