Razboi în Ucraina

Germania va continua să ajute Ucraina cu artilerie și sisteme de apărare aeriană

Publicat: 14 sept. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Germania va continua să ajute Ucraina cu artilerie și sisteme de apărare aeriană
Germania va continua să ajute Ucraina cu artilerie, sisteme de apărare aeriană

Germania va continua să ofere asistență Ucrainei cu sisteme de artilerie și apărare aeriană, a declarat cancelarul german Olaf Scholz. Acesta susține că Germania se numără printre țările care oferă Ucrainei cel mai substanțial sprijin financiar, umanitar și de armament.

„Germania se numără printre țările care oferă Ucrainei cel mai substanțial sprijin financiar, umanitar și de armament. Am arătat întotdeauna deschis ceea ce i-am înmânat Ucrainei”, a declarat Scholz la o conferință de presă comună cu premierul georgian Irakli Garibashvili la Berlin, clarificând în același timp dacă Germania și-a schimbat poziția în ceea ce privește aprovizionarea Ucrainei cu tancuri și transportoare blindate de personal.

Armele pe care Germania le-a furnizat Ucrainei au jucat un rol decisiv

Armele pe care Germania le-a furnizat Ucrainei au jucat un rol decisiv și au făcut schimbări care arată că Ucraina se poate apăra, a spus el.

„Vom continua să ne mișcăm în această direcție, suntem concentrați pe artilerie și apărare aeriană și vom continua asta”, a spus el.

În special, Germania a furnizat Ucrainei tunuri antiaeriene autopropulsate Gepard, a spus el.

„Acesta este un sistem modern de apărare aeriană, pe care nici măcar Bundeswehr nu l-a folosit încă. Și vom continua să mergem pe această cale, dar, pe de altă parte, este poziția tuturor membrilor guvernului federal și a partidelor care, în ceea ce privește tancuri și blindate, transportoare de personal, Germania nu va face nimic singură”, a spus Scholz.

Germania vrea să cumpere un sistem antirachetă israelian

Germania este în discuţii pentru cumpărarea sistemului de apărare antirachetă Arrow 3 de la Israel, ca parte a eforturilor Berlinului de a-şi consolida forţele armate după invadarea Ucrainei de către Rusia, a declarat prim-ministrul israelian Yair Lapid, aflat luni, 12 septembrie, într-o vizită la Berlin, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Lapid a descris discuţiile lor ca vor conduce la „un acord posibil în viitor”, dar a refuzat să sublinieze costul.

Comentarii
Adauga un comentariu