Sport

Șefii comisiilor medicale ale UEFA și FIFA au opinii diferite în cazul pandemiei de Coronavirus!

Publicat: 01 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Șefii comisiilor medicale ale UEFA și FIFA au opinii diferite în cazul pandemiei de Coronavirus

11 martie 2020 este data la care OMS a declarat pandemie de coronavirus. De atunci, în majoritatea țărilor au fost luate măsuri de restricție.
Acum, după aproape două luni de luptă continuă cu COVID-19, mai multe state europene se pregătesc de relaxarea măsurilor. De asemenea, sportul, stopat din cauza pandemiei, va fi reluat.
Toată lumea așteaptă un răspuns clar din partea UEFA în privința reluării competițiilor interne și europene, iar un semn îmbucurător a venit de la forul european.

Șeful comisiei medicale a UEFA crede că meciurile de fotbal se pot relua în curând

Germanul Tim Meyer, șeful comisiei medicale a UEFA, este de părere că meciurile de fotbal se pot relua în curând, cu condiția să fie puse în practică protocoale sanitare stricte.

„În discutarea oricărei reluări a fotbalului la nivel de elită, sănătatea jucătorilor, a tuturor celor implicați în meciuri și a publicului larg este extrem de importantă. Toate forurile de fotbal care planifică reluarea competițiilor lor vor crea protocoale cuprinzătoare care să dicteze condiții sanitare și operaționale pentru asigurarea protejării sănătății celor implicați în meciuri și păstrării integrității politicilor publice.
În aceste condiții și respectând pe deplin legislația locală, este cu siguranță posibil să planificăm reluarea competițiilor suspendate în sezonul 2019/20”, a declarat Tim Meyer.

Germanul prezidează și nou-înființatul sub-grup medical UEFA care examinează problemele de sănătate legate de reluarea meciurilor de fotbal.

Când va fi reluat fotbalul? Șeful comisiei FIFA este sceptic

Pe de altă parte, Michel D’Hooghe, șeful comisiei medicale a FIFA, este sceptic în privința reluării competițiilor. „Situația este diferită de la o țară la alta, vârful nu este atins peste tot în același timp, iar astăzi, 28 aprilie, nu suntem pregătiți pentru reluarea competițiilor de fotbal”, a spus medicul din Bruges, fost membru al Comitetului Executiv FIFA, într-un interviu acordat BBC.

„Propunerea mea, dacă este posibil, este să evităm să jucăm fotbal în următoarele săptămâni, să încercăm să ne pregătim pentru începutul unei competiții bune în sezonul viitor”, a spus el.

„Există un risc și nu este un risc cu consecințe mici. Acest lucru poate avea consecințe de viață și de moarte, motiv pentru care sunt atât de prudent și rog toată lumea să fie la fel, înainte de a decide să se joace din nou. Vorbesc ca medic, nu vorbesc ca organizator de meciuri”, a continuat D’Hooghe.

În Olanda și Franța sezoanele au fost încheiate. Ce se întâmplă în România

După Olanda, Franța a devenit a doua țară din Europa care decide că acest sezon nu se mai poate relua, din cauza pericolului cauzat de pandemia de coronavirus.
În acest moment toate competițiile sportive din România sunt suspendate din cauza pandemiei de COVID-19, ministrul Stroe fiind adeptul repornirii treptate a activității sportive, idee lansată și la reuniunea miniștrilor de sport din țările Uniunii Europene de săptămâna trecută.
Liga Profesionistă de Fotbal și-ar dori ca Liga I să se reia, cel mai târziu, pe 13 iunie, deși inițial au avansat data de 5 iunie

Adauga un comentariu