Eveniment-Social

Gest emoționant făcut de profesorul Silviu Gurlui! Vine în ajutorul celor patru copii rămași fără familie

Publicat: 17 feb. 2020

După ce reporterii Bună Ziua Iași au prezentat într-o ediție anterioră cazul a patru copii care au rămas fără toți membrii familiei, conf. univ. dr. Silviu Gurlui ,de la Facultatea de Fizică a Universității „Al. I. Cuza“ Iași, a luat atitudine. Acesta, ieri, a mers la domiciliul celor patru copii, din municipiul Iași.
Silviu Burlui a postat pe pagina sa de Facebook următorul mesaj.
„Sunt la casa tatalului celor patru copii. Sta intins pe pat, invelit in plapuma, in mare suferinta medicala. Este singur. Fara nici un venit. S-au oferit niste vecini sa-l ajute si stau cu el. Soba abia a fost dezmortita azi, parca de o vesnicie nu a mai fumarit. Fum. Pe plita, o bucata de os cu carne se dezmortea peste o oala. Nu se cuvine sa prezint imagini din casa si cu dinsul. Dar sa priviti prin ochii mei totul. E cumplit. Am fost si i-am luat pampersi. L-am incurajat. Are nevoie de hrana. Masa era plina de medicamente. Costa cam 200 lei pe luna. Sunt prea bulversat sa scriu mai mult insa va rog, pe oricare, din tara sau din strainatate sa-l ajutati. Mergeti direct la el.
Cei 4 copii sunt bine, inca la Centru. Cind ii scoatem, prima data ne intoarcem aici, sa-si vada tatal! Dorinta lor si a tatalui, deopotriva. Apoi mergem la Pascani la noua lor locuinta si scoala.
Va multumesc!
Daca doriti sa-l ajutati, trimiteti-i direct orice puteti:
Strada Marta 62, Iași
https://maps.app.goo.gl/4Ew6QJWsd1ruHJ9W8“, a scris Gurlui pe pagina sa de Facebook.

Doi dintre copii sunt în clasa întâi, unul este în clasa a VIII-a, iar altul în clasa a V-a. Primii trei învață la Școala Gimnazială „Mihai Codreanu”, iar ultimul la Școala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, ambele din municipiul Iași. Părinții sunt divorțați, minorii rămânând în grija tatălui și a bunicilor.

Ambii bunicii au murit fulgerător recent. Tatăl este în comă, fiind ținut în viață de aparate. Are șanse infime să mai supraviețuiască. Cei patru copii erau în grija bunicilor și a tatălui. Ei locuiesc pe strada Marta, numărul 48, aflată în zona Țicău din Iași, într-o casă dărăpănată. Tatăl nu avea slujbă și supraviețuiau doar din pensia bunicilor. Joia trecută (23 ianuarie 2020 – n. r.), a murit bunicul care avea o boală incurabilă. Două zile mai târziu, sâmbătă, 25 ianuarie, a încetat din viață și bunica. Aceasta avea probleme grave de sănătate ce au culminat cu un edem pulmonar. Tot în această perioadă, tatăl a intrat în comă. Acesta are șanse minime să mai trăiască. O firmă de pompe funebre i-a ajutat cu înmormântarea. Din păcate pentru ei, mama lor este de negăsit.

Adauga un comentariu