Local

Gestul unui localnic din Iaşi a ajuns semn universal. Simbolul a fost preluat de Armata Romană peste hotarele ţării – FOTO/ UPDATE

Publicat: 28 apr. 2020

UPDATE: Bătrânul, în vârstă de 78 de ani, a fost vizitat astăzi de membrii Asociaţiei „Farmecul Vieţii”, cei de la care a plecat gestul făcut de ieşean şi preluat de toată lumea ulterior!

Știre inițială

Cu câteva zile înaintea sărbătorilor pascale, în urma unei misiuni umanitare întreprinse în județul Iași de către militari din Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”, unde mai multe persoane defavorizate s-au bucurat de unele alimente oferite, a fost imortalizat într-o poză gestul unuia dintre bătrâni.

Astfel, a fost surprins într-o fotografie un semn ce ne poate aduce victoria în această luptă din zilele noastre. Această împreunare a mâinilor deasupra capului poate reprezenta pe de-o parte unele mulțumiri concretizate, pe cealaltă parte imaginea „unității” și cu atât mai important este și faptul că acest semn este provenit dintr-un gest nobil transformat în recunoștință.

În condițiile în care în această perioadă vorbim despre distanțare socială și separare fizică haideți să ne amintim și de partea de „unitate”…practic singurul concept ce a funcționat în toate marile victorii ale istoriei.

Început în Iași, apoi transmis în Ploiești și în București, până peste hotare în Mâli și Afghanistan, semnul victoriei ia amploare. Începem să fim împreună și să fim din ce în ce mai mulți!

Haideți cu toții mâinile sus să strigăm: „Suntem împreună…pentru că doar împreună putem reuși!”

Capul sus, România!

Adauga un comentariu