Actualitate

Gheorghe Dincă poate fi eliberat. DIICOT mai are de lucrat la dosarul Caracal

Publicat: 31 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gheorghe Dincă poate fi eliberat. DIICOT mai are de lucrat la dosarul Caracal

„Sunt în măsură sa vă aduc la cunoştință finalizarea dosarului până la sfârșitul acestui an”, declara Giorgiana Hosu, procuror-șef adjunct al DIICOT, pe 27 noiembrie. Anunțul s-a dovedit a fi unul prea optimist, pentru că DIICOT nu a finalizat încă ancheta, astfel că momentul trimiterii lui Gheorghe Dincă în judecată se amână, precizează surse judiciare pentru stiripesurse.ro.

Gheorghe Dincă a fost arestat preventiv pe 27 iulie, sub suspiciunea de trafic de minori și viol. Ulterior, arestul preventiv a fost prelungit de mai multe ori. Potrivit articolului 23 alin. (5) din Constituție și a articolului 246 , alin (4) din Codul de Procedură Penală, „Durata totală a arestării preventive a inculpatului în cursul urmăririi penale nu poate depăși un termen rezonabil și nu poate fi mai mare de 180 de zile”.

Astfel, dacă nu va fi trimis în judecată până pe 27 ianuarie 2020, Gheorghe Dincă va fi eliberat.

Luiza Melencu (18 ani) a dispărut în luna aprilie 2019, după ce a luat o maşină de ocazie. În acelaşi mod a dispărut Alexandra Măceşanu (15 ani). Gheorghe Dincă a fost identificat abia în 26 iulie, după ce Alexandra a sunat de 3 ori la 112 pentru a-şi anunţa răpirea, însă acțiunile de salvare au fost eșuate.

Adauga un comentariu