Actualitate

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată. Procurorul general a semnat rechizitoriul

Publicat: 15 ian. 2020

.Amănunte de ultima oră din cazul Caracal! Conform Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorul general a semnat rechizitoriul realizat de procurorii de la DIICOT. Conforma anunţului făcut de Parchet, Gheorghe Dinca a fost trimis în judecată pentru mai multe fapte penale. Trafic de minori, trafic de persoane, viol şi omor calificat, doua infracţiuni de profanare de cadavre sunt faptele pentru care Gheorghe Dinca este acuzat. În altă ordine de idei, vecinul monstrului din Caracal, Ștefan Risipițeanu, este acuzat de viol.  Dosarul va fi transmis Tribunalului Olt

În cursul dimineaţii a fost primit primit avizul procurorului general, necesar în acest dosar pentru că procuror de caz era chiar şefa interimară a DIICOT.

„În urma examinării rechizitoriului, a dosarului cauzei și a referatelor întocmite de către procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică și Serviciului de îndrumare și control ce au format colectivul desemnat cu analizarea actelor de urmărire penală, constatând că rechizitoriul întocmit de către D.I.I.C.O.T. în dosarul ,,Caracal” întrunește condițiile legalității și temeiniciei, că au fost respectate dispozițiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă și există probele necesare și legal administrate, azi, 15 ianuarie 2020, procurorul general al P.Î.C.C.J., domnul Bogdan Dimitrie Licu a confirmat rechizitoriul.

Prin rechizitoriul confirmat, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului D.G. pentru săvârșirea unui număr de 8 infracțiuni (trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiuni) și a inculpatului R.Ș. pentru săvârșirea infracțiunii de viol.

De asemenea, în cauză au fost dispuse disjungeri, dispunându-se și continuarea cercetărilor în rem sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane și trafic de minori.

Confirmarea rechizitoriului de către procurorul ierarhic superior reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, transmite PÎCCJ.



loading...

Adauga un comentariu