Sport

Gheorghe Hagi, despre meciul dintre Viitorul Constanţa și Chindia: „Avem o deplasare dificilă”

Publicat: 15 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gheorghe Hagi despre meciul dintre Viitorul Constanţa și Chindia Avem o deplasare dificilă
Gica Hagi

Antrenorul FC Viitorul Constanţa, Gheorghe Hagi crede că partida pe care echipa sa o va susţine în deplasare la mijlocul acestei săptămâni la Târgovişte, va fi una dificilă, Chindia fiind o formaţie care stă bine în teren şi care este pregătită de un antrenor, Viorel Moldovan, care a fost mare jucător şi care are experienţă bogată. Hagi a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că speră ca formaţia sa să aducă cel puţin un punct din această deplasare.

“Avem o deplasare dificilă, chiar dacă avem rezultate pozitive cu Chindia e o echipă care joacă fotbal, care stă bine în teren, care are un antrenor fost mare jucător şi experienţă bogată şi ştiu că va fi dificil. Sper să facem foarte bine şi să venim cu un punct acasă”, a afirmat Gheorghe Hagi.

El a precizat că va face schimbări în formaţia sa faţă de echipa trimisă pe teren în meciul de pe teren propriu cu Politehnica Iaşi.

“Vom face nişte schimbări pentru că se joacă din trei în trei zile şi suntem la început, nu avem încă ritmul şi intensitatea jocului şi trebuie să îmi folosesc tot lotul pe care îl am şi sper să fiu inspirat, să facă bine cei care intră şi să arate că o fac la fel de bine cum am făcut-o şi ceilalţi la meciul de acasă cu Iaşiul”, a declarat Hagi.

Meciul dintre Chindia Târgovişte şi Viitorul Constanţa va avea loc miercuri, de la ora 20.00.

Despre FC Viitorul Constanța

FC Viitorul Constanța este un club de fotbal care evoluează în Liga I, fiind campioana sezonului 2016-2017, acesta fiind și primul trofeu din istoria clubului, și câștigătoarea cupei în 2018-19. Clubul își dispută în prezent meciurile de acasă pe Stadionul Viitorul din Ovidiu, în apropierea municipiului Constanța. Viitorul a fost înființat în 2009 de Gheorghe Hagi, odată cu Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, clubul făcându-se repede cunoscut prin promovarea de tinere talente ce provin din academie.

Înainte de a se muta pe Stadionul Orășenesc din Ovidiu, clubul s-a bucurat de susținerea autorităților din Voluntari și a jucat meciurile acasă pe stadionul Concordia din Chiajna.

Când s-a înființat FC Viitorul Constanța

Viitorul a fost înființată în anul 2009 de către Gheorghe Hagi. Clubul a început activitatea competițională în anul înființării când a preluat locul cedat de CSO Ovidiu în Liga a III-a. A promovat în Liga a II-a, unde a jucat două sezoane (2010-2011 și 2011-2012). În sezonul 2010-2011 de Liga a II-a Viitorul a terminat campionatul pe locul 9 iar la sfârșitul sezonului 2011-2012 a promovat în Liga I.

Liga I

În sezonul 2012-2013, Viitorul a terminat pe locul 13, obținând, totodată, cele mai mari victorii, contra campioanei din ediția respectivă, FCSB cu 5-2 în deplasare și a fostei campioane Dinamo cu 3-2 tot în deplasare, salvându-se de la o potențială retrogradare.

În sezonul 2015-2016, clubul a obținut cea mai bună performanță a sa, calificându-se în tururile preliminare ale UEFA Europa League 2016-2017, după ce a terminat play-offul Ligii I pe locul 5. La primul meci în cupele europene, Viitorul este învinsă de către KAA Gent, cu scorul de 5-0.

În sezonul 2016-2017, clubul a reușit să câștige campionatul, învingând CFR Cluj cu scorul de 1-0, fiind la egalitate de puncte cu FCSB, dar având avantajul meciurilor directe în play-off. Golul a fost marcat din penalty, de Iancu în minutul 65 al partidei. Este primul campionat câștigat de Viitorul de la înființarea clubului, astfel calificându-se pentru sezonul 2017-2018 al Ligii Campionilor.

Adauga un comentariu