Sport

Gheorghe Hagi s-a dezlănțuit: „O să rămânem în urmă! Ne cumpără jucătorii valoroși!”

Publicat: 27 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gheorghe Hagi s-a dezlănțuit O să rămânem în urmă Ne cumpără jucătorii valoroși
Gheorghe Hagi

Gheorghe Hagi (55 de ani), antrenorul și patronul echipei Viitorul, lider în play-out-ul Ligii 1, a tras din nou un semnal de alarmă în privința situației din fotbalul românesc.
Omul care a pus pe picioare un proiect unic în România, Academia Viitorul, de la Ovidiu, susține că multinaționalele ar trebui să se implice în sportul românesc și anticipează că România va bate pasul pe loc fără investiții masive, la toate nivelurile.

Hagi, mesaj virulent: „Au crescut bugetele ușor-ușor, că-s polonezi, cehi, bulgari, unguri!”

Hagi a reacționat dur.

„Eu am zis din suflet, nu că aș avea de profitat. Îmi doresc ca România să aibă măcar două echipe puternice, cu bugete de 20, 20 și ceva de milioane de euro, ca să concurăm în Europa. Dacă nu, va fi greu să concurăm chiar și cu vecinii noștri. Cum să ne luptăm noi cu cei care au 200, 400, 600, 1 miliard?! Ei ne-au depășit după ’90, când a început perioada globalizării. Au crescut bugetele ușor-ușor, că-s polonezi, cehi, bulgari, unguri!”, a tunat Gheorghe Hagi .

Hagi face un apel important: „Multinaționalele ar trebui să vină lângă sport”

Fost jucător la Real Madrid, Barcelona și Galatasaray, Hagi a implementat în România un sistem care s-a dovedit extrem de eficient. A construit pe Litoral o academie la standarde înalte, după modelul marilor grupări ale lumii, și le-a oferit micilor fotbaliști șansa de a se dezvolta într-un mediu compatibil cu marea performanță.
Hagi e de părere că vorbele lui nu sunt luate în seamă de factorii de decizie din fotbal, dar și din întreg sportul românesc.

„Ne cumpără jucătorii valoroși, români! Asta am vrut să zic și să atrag atenția! Multinaționalele ar trebui să vină lânga sport. Eu mă simt atât de mic, neimportant, pentru că degeaba vorbim și lucrurile întârzie. O să rămânem în urmă! Îi criticăm pe acești copii, dar ei nu au cum să dea mai mult în acest mediu”, a mai declarat Gheorghe Hagi.

 

Adauga un comentariu