National

Ghid privind desfășurarea activității în regim de telemuncă, elaborat de ITM

Publicat: 07 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ghid privind desfășurarea activității în regim de telemuncă elaborat de ITM

Inspecția Muncii a elaborat un ghid privind desfășurarea activității în regim de muncă la domiciliu / telemuncă / program individualizat de muncă.

Având în vedere Hotărârea nr. 52/5.11.2020 privind stabilirea unor măsuri suplimentare necesar a fi aplicate pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Inspecția Muncii a elaborat un ghid menit să îndrume angajatorii care își vor desfășura activitatea în regim de muncă la domiciliu/telemuncă sau prin aplicarea un program individualizat de muncă.

Ghidul este publicat pe site-ul Inspecției Muncii și poate fi consultat accesând: https://www.inspectiamuncii.ro/…/9e271cd3-1fd7-43bd…

Ghidul vine în sprijinul angajatorilor și conține explicații privind aplicarea și modalitatea de înregistrare în registrul general de evidență a salariaților în conformitate cu prevederile H.G. nr. 905/2017 privind registrul general de evidență a salariaților, a situațiilor în care activitatea se desfășoară prin:

– stabilirea unor programe individualizate de muncă;

– munca la domiciliu;

– telemuncă.

„Precizăm că, în implementarea acestor prevederi, angajatorii trebuie să aibă în vedere aplicarea tuturor măsurilor necesare respectării regulilor de diminuare a riscului de infectare cu virusul SARS-COV-2 pentru aceste categorii de lucrători“, spun reprezentanți ITM.

Adauga un comentariu