Prima pagină » Actualitate » Gigi Becali, despre Postul Paştelui: „Dacă mănânci prea mult, te uiţi după femei!”

Gigi Becali, despre Postul Paştelui: „Dacă mănânci prea mult, te uiţi după femei!”

27 mart. 2024, 09:24, 2 ,
BZI.ro, în Actualitate

Gigi Becali a vorbit despre Postul Paștelui, spunând că nu trebuie să mănânci foarte mult deoarece așa ajungi să te gândești la femei. Latifundiarul din Pipera s-a retras temporar într-o mănăstire, în timpul Postului Paștelui, dar a revenit pentru a superviza personal lucrările la biserica pe care o ctitoreşte.

Gigi Becali, despre Postul Paştelui: „E Postul aspru și nu trebuie să vorbești mult“

Gigi Becali deține mai multe proprietăți în zona Pipera, unde a decis să construiască o biserică impresionantă, care promite să fie una dintre cele mai spectaculoase din întreaga țară, cu o cupolă poleită cu aur.

Lucrările la lăcașul de cult finanțat de patronul FCSB au început de câteva luni bune și avansează în ritm rapid, proporțional cu milioanele de euro pe care Gigi Becali le investește în lucrări.

Gigi Becali a ales să se retragă și să își petreacă timpul în liniște și contemplare într-o mănăstire, în timpul Postului Paștelui.

„Îmi văd de treaba mea. E o echipă, joacă fotbal. Și așa vine postul. Nu mă mai găsiți că o săptămână mă duc prin munți și prin peșteri. Acum eu mă smeresc, îmi văd de treaba mea, sunt cuminte. Sunt credincios Dumnezeului meu”, a declarat Gigi Becali.

Latifundiarul din Pipera a stat mai multe zile la mănăstire, dar a revenit pentru a superviza lucrările la biserica sa.

„Eu nu merg la biserică aici, merg la altele zi de zi. Nu zic unde, că vin după mine cerșetorii. Știi cum e la biserică? Zici că e sfințenia, dar mergi cu Dacia, apoi Audi și Rolls. Și la biserică tot așa cauți, unde sunt sute de mii de liturghii unde e harul mai puternic. Vreau să merg cu Rolls. Unde merg eu la biserici, e Rolls. E Postul aspru și nu trebuie să vorbești mult, nu poți să vorbești. Daca nu ții postul, nu poți să te abții de la alte patimi, dacă mănânci mult, te mai uiți după femei!”, a spus Gigi Becali.

Gigi Becali: „Trebuie abțineri de la pofte!“

Gigi Becali a susținut că abstinența este obligatorie în post.

„Trebuie abțineri de la pofte. Dacă îmi place ceva prea mult, nu mănânc. Trebuie să îl imităm pe Hristos, să fim ca el. Femeile ca Maica Domnului și noi ca Hristos. Dacă bărbatul se căsătorește cu bărbatul, o să fim ca dracii. Vrei să fii ca Hristos sau ca dracii și faci căsătorie bărbat cu bărbat? Vrei ca Hristos, duci viața cu el în ceruri. Vrei ca dracii, faci ca Satan toate mizeriile lumii și te duci cu el în împărăția lui”, a menționat Gigi Becali.

La finele lu i2023, Gigi Becali și-a manifestat intenția de a se retrage la Mănăstirea Comanca, din Băile Olănești. Aceasta este situată la aproximativ 200 de kilometri distanță de București. Acolo, acesta a spus că se regăsește pe deplin în comunitatea monahală, dar soția și fiicele nu sunt de acord.

„Am vrut să mă retrag la o mănăstire. Nu știu dacă va fi posibil, pentru că fetele mele și soția nu prea sunt de acord. Dar ăsta e marele meu vis. Nu acum, nu se pune problema în următorii ani. Peste 10-15 ani, aș vrea să las totul în regulă și să mă duc acolo. E un loc frumos, liniștit. Și aș vrea să stau de vorbă cu oamenii… Ce vreau este greu, dar nu imposibil“, a mai spus Gigi Becali, care a vorbit despre Postul Paştelui.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *