Sport

„Giuleștiul este o cauză pierdută”. Am rămas cu două stadioane din patru. Anunțul ministrului Ionuț Stroe

Publicat: 20 feb. 2020

Ministrul propus la Tineret și Sport, Ionuț Stroe, a declarat, marți, în cadrul audierilor din comisiile parlamentare reunite, că stadionul Giulești este „o cauză pierdută” în ceea ce privește organizarea EURO 2020, fiind dat mult prea târziu ordinul de începere a lucrărilor.

„Am transmis public că prin Compania Națională de Investiții vom derula reconstruirea celor patru stadioane. Și voi începe cu Dinamo, al cărui regim juridic este neclar, acesta este și motivul pentru care până în momentul de față nu s-a făcut nimic. Până nu se rezolvă problema juridică nu există niciun cadru legal ca să putem reface stadionul Dinamo, dar, atenție, nu abandonăm acest lucru.
La Giulești, eu îi rog pe toți cei care își închipuiau că dacă dai ordin de începere a lucrărilor în septembrie 2018, ești gata cu el în 2019 în luna iunie, să se ridice și să o afirme public. Deci, Giulești este o cauză pierdută, atâta timp cât ordinul s-a dat în septembrie 2019”, a declarat Stroe.

Stadioanele Ghencea și Arcul de Triumf, gata până la finalul anului

El a precizat că stadioanele Ghencea și Arcul de Triumf vor fi gata în mare parte înainte de începerea Campionatului European de fotbal, lucrările urmând a fi finalizate până la sfârșitul anului:

„În legătură cu Ghencea și Arcul de Triumf am reușit să aducem, accelerând ritmul de execuție a lucrărilor, aceste două stadioane într-un stadiu normal. În momentul de față, aceste două stadioane vor fi gata pentru antrenamentele echipelor participante: suprafețe de joc, utilități, vestiare, scaune, condiții pentru presă și căi de acces. Acestea sunt condițiile pentru echipele participante care își doresc să desfășoare antrenamentele, ele urmând să fie finalizate până la sfârșitul anului”.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Națională din Capitală. EURO 2020, ediție aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfășura în perioada 12 iunie – 12 iulie în 12 orașe: București (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoția), Bilbao (Spania).

Bucureștiul va găzdui și un meci din optimile de finală

Bucureștiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C și una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Națională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 și 29 iunie 2020. Dacă se califică în urma barajului de Liga Națiunilor, echipa națională a României va juca cel puțin două partide la București.
Deputatul Ionuț Stroe a primit, marți, aviz negativ pentru funcția de ministru al Tineretului și Sportului din partea Comisiilor reunite pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport din Camera Deputaților și Senat.
La finalul audierilor care au avut loc la Camera Deputaților, s-au înregistrat 10 voturi pentru, 5 împotrivă și 12 abțineri din partea membrilor comisiilor

Adauga un comentariu