Prima pagină » Culinar » Glazură oglindă, rețetă. Detaliul spectaculos care avantajează orice tort

Glazură oglindă, rețetă. Detaliul spectaculos care avantajează orice tort

07 iul. 2024, 15:00,
BZI.ro, în Culinar

Torturile sunt, de regulă, niște deserturi spectaculoase atât prin gustul dulce, cât și prin ornatul divers și creativ. Pentru glazura oglindă, rețeta nu este ieșită din comun, doar necesită un pic mai mult timp. Efectul este unul deosebit, însă nici gustul nu dezamăgește.

Glazură oglindă, rețetă

Glazura de acest tip se poate face din diverse ingrediente, permițând creativitatea. Un exemplu fiind rețeta care conține următoarele ingrediente: 75 g apă, 10 g gelatină, 150 g zahăr, 150 g glucoză lichidă, 150 g ciocolată albă, 150 g lapte condensat, colorant alimentar la alegere.

Primul pas este să puneți gelatina la hidratat în apă rece. În alt vas, puneți apa, zahărul și glucoza la fiert. În momentul în care începe să fiarbă, luați vasul de pe foc și amestecați continuu până se dizolvă ingredientele. Acum e momentul în care se adaugă ciocolata albă, pe care o rupeți bucățele, și continuați să amestecați până se topește complet.

Următorul pas este să scurgeți gelatina și să o turnați peste compoziție, apoi amestecați foarte bine. Totul trebuie lăsat după la răcit, la temperatura camerei. După asta, puteți adăuga laptele condensat, colorantul și amestecați.

Pentru ornarea tortului, glazura trebuie să aibă 30 de grade și tortul să fie congelat. Ea trebuie turnată uniform peste tort și apoi lăsat la temperatura camerei, pentru aproximativ trei ore. Apoi poate fi decorat, la alegere, cu fructe.

Sfaturi pentru cea mai bună glazură

Pentru cel mai bun rezultat, trebuie să aveți în vedere câteva sfaturi pe care să le respectați.

În ceea ce privește apa în care fierbeți zahărul, aceasta trebuie să treacă de 100 de grade. Gelatina trebuie adăugată când temperatura a mai scăzut, când are undeva la 60 de grade.

Pentru o glazură cât mai lucioasă și fină, trebuie trecută prin sită neapărat, chiar și de două ori, dacă este nevoie.

Dacă tortul nu este foarte bine răcit când turnați glazura, gelatina nu se va întări suficient și va curge pe lângă acesta.

Glazura oglindă se folosește în mod special în cazul torturilor mousse, fie că este vorba de un tort mare sau doar mini porții. Aceasta nu este folosită numai pentru aspect, dar previne și uscarea lui. Astfel, tortul se păstrează mult mai bine în timp.

Glazura acționează ca un strat de protecție, într-un mod care îi dă și tortului un aspect lucios și atrăgător.

Cu atât mai mult, faptul că glazura este lipicioasă, avantajează ornarea. De ea putem lipi fructe, nuci, pudre colorate, decoruri de ciocolată și nu numai.

Un alt avantaj al rețetei este că ea poate fi păstrată la frigider pentru chiar și două luni de la preparare.

Pentru un desert cu adevărat spectaculos, puteți opta pentru glazura oglindă, rețeta fiind una cu pași simplă. Atenția la detalii este ceea ce va asigura succesul unui rezultat reușit, însă merită din plin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *