National

Glumeţii vor trebui să scoată Biserica din poantele lor, altfel riscă 2 ani de închisoare

Publicat: 01 aug. 2022
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Glumeţii vor trebui să scoată Biserica din poantele lor altfel riscă 2 ani de închisoare
Pedeapsă cu 2 ani de închisoare pentru poznaşi

O iniţiativă pornită în Polonia precizează că cei care fac glume despre Biserică riscă până la 2 ani de închisoare. Astfel, ministrul justiției polonez strânge deja semnături pentru revizuirea Codului Penal.

Și arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie a comentat această inițiativă.

Glumele ce implică biserica pot fi pedepsite cu 2 ani de închisoare

Pedeapsă cu 2 ani de închisoare pentru poznaşi. Ministrul justiției din Polonia susține că demersul său de a proteja biserica de glumele proaste este unul extrem de necesar, pentru că, argumentează oficialul, o bună parte a societății manifestă, ”un nivel ridicat de agresivitate față de biserică”.

Această inițiativă de a fi pedepsiți cei care fac glume despre biserică a strâns deja peste 100.000 de semnături și ar putea fi supusă la vot în Parlament.

De altfel, luna trecută, o femeie din Polonia a fost amendată cu 420 de euro pentru că a aruncat cu ouă în poarta unei biserici. S-a întâmplat în timpul unui protest față de interzicerea avortului.

În acest sens, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a comentat această propunere care vine din Polonia.

”Sigur că trebuie cumva, cândva reglementate aceste lucruri, adică credincioșii nu-i agresează pe cei necredincioși, nu-i ironizează, îi lasă în modul lor de a se comporta și necredincioșii trebuie să nu-i agreseze pe credincioși. Cred că au întrecut măsura. De aceea ministrul justiției din Polonia s-a gândit la aceste inițiative, ca să nu mai existe aceste tensiuni între credincioși, necredincioși.

De ce să fie instituția bisericii atât de blamată? Pentru că biserica se ocupă să facă bine oamenilor, să-i înfrățească să-i ajute, face asistență socială, nu face niciun rău. De ce să fie luată în râs?

Cred că oarecum se justifică toate acestea. Vor face ce vor considera, însă se justifică oarecum această atitudine agresivă. Fiecare instituție trebuie să fie respectată, iar libertatea de credință nu trebuie să fie batjocorită.

Dacă Ministerul Justiției, ca și în Polonia, ar lua această atitudine, noi nu vom solicita. Noi, ortodocșii, suntem foarte toleranți și întoarcem și obrazul celălalt, dar când se întrece măsura, iată, este bine să se oprească această avalanșă a râului, a ironiei, a batjocurei. Să fie oprite, că trebuie să trăim într-o atmosferă de armonie și de familie, nu de dușmănie și de batjocură”, a declarat ÎPS Teodosie.

Cât câștigă într-o lună ÎPS Teodosie și Patriarhul Daniel

De altfel, într-o altă ordine de idei, cu siguranță v-ați întrebat măcar o dată cu cât este remunerat ÎPS Teodosie sau Patriarhul Daniel. Și să nu vă mire, căci sumele pe care aceștia le primesc sunt de-a dreptul exorbitante. Altfel spus, ÎPS Teodosie face parte din „elita” celor mai bine plătiți bugetari de la noi din țară. Ca o mică paralelă, salariul pe care acesta îl încasează este echivalent cu cel al ministrului Marcel Ciolacu. Cu toate acestea, suma pe care Teodosie Petrescu o primește nici nu se compară cu cea a Patriarhului Daniel, cea mai importantă față bisericească.

Așadar, conform legii nr. 153/2017 care face referire la grila de salarizare a personalului remunerat din fondurile publice, constatăm faptul că ÎPS Teodosie alături de ceilalți arhiepiscopi și șefi de cult ai Biserici Ortodoxe Române încasează nu mai puțin de 21.840 de lei lunar.

Pe când Patriarhul Daniel este cel care primește cei mai mulți bani, având în vedere că salariul său este asemănător cu cel al președintelui Senatului sau al Camerei Deputațiilor, venitul brut al acestuia depășește suma de 23.920 de lei.

Deși de-a lungul timpul ÎPS Teodosie a fost implicat în mai multe scandaluri, acum, acesta a comentat despre noua inițiativă a Poloniei ce prevede ca cei care fac glume pe seama Bisericii să fie pedepsiți cu cel puțin 2 ani de închisoare.

Comentarii
  • Cu libertatea de exprimare cum ramine ? aceasta lege dictatoriala va fi o poarta de interpretare la orice comentariu critic ori gluma la adresa bisericii , a angajatilor ei si a comportamentului lor !, ne intoarcem la inchizitie ?,
    sa faca puscarie pe viata si popii pedofili, sa fie dati afara si toti homosexualii din slujirea religioasa, biserica sa inapoieze oamenilor si societatii civile tot ce au acumulat cu japca si prin minciuni in ultimii 2000 de ani !

  • Daca e sa mearga biserica dupa lege ehaaa.. Invrajbeste si mai tare oamenii cu legi ca vezi bonu nu e bonu , vezi ca tre sa cumperi lumanri de la biserica de aici sa fie primite , daca nu se supara preotu si nu face pomenirea.. .. Biserica si’o ia in cap.. preoti pedofili cantareti, altii care vor sa linga pe una maritata frumuselul si cei de sus baga capul in cearsaf si nu ies la din astea. Dar cand cineva se ia de ei vai vai .. Cum se duc ei la politisti sa vada de unde au averi dar nu intreaba pe preoti de unde vila cu doua nivele si preoteasa casnica, din salar ? De ce e protejata atat de mult biserica? As dori si biserica sa numia mearga numai pe moral…ci si legal.. sunt legi nescrise.. sa nu iei ‘argint’ de la oameni , diverse.. sa nu o iei lelea cu capul .. daca incalci.. atunci judecata penala.. Ei sunt acoperiti de toate.. doar mustruluaiala.. Tot preotii l’au omorat pe Isus.. si daca ar veni iarasi Isus acum la fel ar face ca ei stiu tot.. ii vand si lui lumanri la pret extra.

Adauga un comentariu