Culinar

Gogoșari în oțet bulgărești – Una dintre cele mai simple și gustoase rețete

Publicat: 15 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gogoșari în oțet bulgărești - Una dintre cele mai simple și gustoase rețete
Gogoșarii în oțet bulgărești sunt la mare căutare, mai ales pe timpul sezonului rece

Gogoșarii în oțet bulgărești sunt la mare căutare, mai ales pe timpul sezonului rece. Aceștia sunt foarte gustoși, mai ales lângă preparate consumate de sărbători, precum friptura. Românii sunt mari amatori de mâncare tradițională, mai ales când vine vorba de mâncărurile grase, dar extrem de savuroase. De asemenea, suntem cunoscuți pentru cantitățile de murături și legume la oțet pe care ni le pregătim din timp, pentru iarnă. Aceste rețete au rămas din generație în generație, și datează de mulți ani.

Deși, există și persoane care nu iubesc foarte mult legumele la oțet, această rețetă le poate schimba părerea, iar papilele gustative le vor mulțumi. Aceștia nu sunt deloc greu de preparat și nu ne cer prea mult efort. Partea grea este așteptatul până ce gogoșarii se îmbibă bine cu oțet, înainte de a fi consumați.

Ce ingrediente sunt necesare pentru gogoșarii în oțet

Atunci când punem murături, nu ne jucăm cu cantitatea. De obicei, românul se asigură că va avea de ajuns pentru toată iarna și pentru a oferi, mai departe, la rude, noi constituind un popor foarte generos. De asemenea, gogoșarii sunt și foarte sănătoși.

Vom avea nevoie de mai multe ingrediente pentru a ne bucura de niște gogoșari în oțet foarte gustoși și aromați.

În primul rând, vom avea nevoie, desigur, de gogoșari. Putem să ne aprovizionăm cu aproximativ 4-5 kg de gogoșari. Pe lângă aceștia, alt ingredient cheie este oțetul. Ne vom folosi de aproximativ 800 de ml de oțet de calitate și de 200-250 de ml de ulei. Vom mai avea nevoie și de niște sare mare neiodată, și cam 200 de grame de zahăr alb.

Pentru cât mai multă aromă, ne vom folosi de niște boabe de piper (una sau două linguri ar fi de ajuns), alături de o lingură de ienibahar și niște boabe de muștar (cam două lingurițe sau o lingură mai mare). Trebuie să adăugăm neaparat și niște foi de dafin. Putem să tăiem și niște hrean pe care să-l adăugăm, alături de niște mărar deja uscat.

Acestea sunt toate ingredientele de care avem nevoie pentru niște gogoșari în oțet perfecți! Deși par a fi multe ingrediente, vom observa că procesul de pregătire a acestora nu este foarte greu sau complex.

Gogoșari în oțet bulgărești – Cum se prepară aceștia

Putem începe prin a spăla foarte bine gogoșarii pregătiți. După ce lăsăm apa să se scurgă, îi tăiem felii, bucăți sau după cum doriți. Între timp, putem deja să punem pe foc uleiul, alături de oțet, sarea și zahărul pregătite, piperul frunzele de dafin și lingurița de ienibahar.

Atunci când acest amestec începe să fiarbă, putem adăuga o parte din feliile tăiate de gogoșari, alături cu niște hrean deja pregătit. Îi lăsăm să clocotească ceva timp, apoi îi scoatem și îi scurgem bine de apă. Îi lăsăm într-un vas separat și repetăm procesul până când toți gogoșarii sunt fierți.

Când terminăm, aceștia trebuie lăsați la răcit. Între timp, putem pregăti borcanele cu boabete de muștar și mărarul uscat. Când gogoșarii s-au răcit foarte bine, îi porționăm în borcane și turnăm peste aceștia lichidul utilizat la fierbere.

Acesta este întregul proces de pregătire al gogoșarilor în oțet bulgărești. Aceștia sunt foarte bune serviți lângă o masă copioasă, înconjurați de familie, la sărbători.

Adauga un comentariu