Actualitate

Google amenință să retragă motorul de căutare din Australia! Ce i-a supărat pe șefii platformei

Publicat: 22 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Google amenință să retragă motorul de căutare din Australia Ce i-a supărat pe șefii platformei
Google amenință că va retrage motorul de căutare din Australia în urma unor proiecte de lege

Google a amenințat că își va elimina motorul de căutare din Australia pentru încercarea națiunii de a face că gigantul tehnologic să împartă redevențe cu editorii de știri.

Australia introduce o primă lege mondială pentru ca Google, Facebook și potențialele alte companii de tehnologie să plătească mijloacelor de informare în masă pentru conținutul lor de știri.

Firmele americane nu vor să să plătească şi ameninţa cu retragerea de pe piață

Dar firmele americane au reacţionat, avertizând că legea le va face să își retragă unele dintre serviciile lor. Premierul australian Scott Morrison a declarat că parlamentarii nu vor ceda „amenințărilor”.

Deși Australia este departe de cea mai mare piață a Google, legea editorilor de știri propus este văzut ca un posibil caz de testare globală a modului în care guvernele ar putea încerca să reglementeze marile companii de tehnologie.

Legea propusă de Australia ar lega Google și Facebook de negocierile mediatizate cu editorii cu privire la valoarea conținutului de știri, dacă nu s-ar putea ajunge la un acord mai întâi.

Directorul executiv Google Australia, Mel Silva, a declarat vineri în ședința Senatului că legile sunt „ineficiente”.

„Dacă această versiune a codului ar deveni lege, nu ne-ar oferi altă opțiune decât să oprim ca Google Search să fie disponibil în Australia”, a spus ea.

Însă parlamentarii au contestat acest lucru, acuzând Google de „șantaj” și agresând Australia pentru ridicarea reformei.

„Va merge la nivel mondial. Vei ieși din fiecare piață, nu-i așa? Este vorba despre oprirea precedenței?” a întrebat senatorul Rex Patrick.

Silva a răspuns că este „un risc de nesuportat pentru operațiunile noastre din Australia”.

Morrison a declarat că guvernul său a rămas angajat să progreseze legile prin parlament în acest an.

„Lasă-mă să fiu clar: Australia face regulile noastre pentru lucrurile pe care le poți face în Australia. Asta se face în parlamentul nostru”, a declarat el reporterilor vineri.

Gigantul Google a fost dat în judecată de un stat american. 

Avocatul General al statului Arizona, Mark Brnovich, a intentat un proces împotriva companiei Google, pe care o acuză că a monitorizat ilegal locaţia utilizatorilor Android fără consimţământul acestora, chiar şi după ce opţiunea privind afişarea locaţiei fusese dezactivată.

Brnovich cere Curţii să forţeze Google să returneze statului profiturile pe care le-a avut după ce a monetizat aceste date prin reclame furnizate locuitorilor din Arizona.

„Avocatul general şi alţi avocaţi au caracterizat greşit serviciile noastre. Am avut dintotdeauna setări de discreţie în produsele noastre şi am oferit control utilizatorilor în ceea ce priveşte datele de locaţie. Abia aşteptăm să lămurim lucrurile”, a transmis un purtător de cuvânt al Google pentru The Verge.

Adauga un comentariu