Local

Gospodăriile din comuna Deleni, județul Iași, vor fi racordate la rețelele de gaze! Investiția este de 6 milioane de euro

Publicat: 18 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gospodăriile din comuna Deleni județul Iași vor fi racordate la rețelele de gaze Investiția este de 6 milioane de euro
În comuna Deleni, județul Iași, va fi extinsă rețeaua de gaze naturale

Rețeaua de distribuție a rețelelor de gaze naturale din comuna Deleni, județul Iași, va fi extinsă. Licitația beneficiază de o clauză suspensivă. În momentul în care se obține finanțarea, contractul de lucrări va fi semnat cu firma care va câștiga procedura

În comuna Deleni, județul Iași, ar urma să fie realizată o investiție legată de aducțiunea de gaze. Astfel, pe data 05.09.2022, este programată licitația pentru furnizarea serviciilor de proiectare și de asistență tehnică din partea proiectantului pe parcursul execuției de lucrări, precum și execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții:

„Continuare lucrări înființare distribuție gaze naturale în comuna Deleni”.

Valoarea estimată a contractului este de 30.591.289 de lei, fără TVA, aproape 6 milioane de euro.

„Prezentul proiect de investiție a avut la bază un studiu de fezabilitate întocmit în anul 2010 pentru care s-a realizat un proiect tehnic în anul 2018, fără să se prevadă înființarea unei rețele inteligente de distribuție a gazelor naturale în vederea creșterii nivelului de flexibilitate, siguranță, eficiență în operare, precum și de integrare a activităților de transport, distribuție și consum final. În anul 2020, s-a decis actualizarea studiului de fezabilitate, prin completarea proiectului pentru realizarea unei rețele de distribuție a gazelor naturale”, se arată în caietul de sarcini.

Gospodăriile din comuna Deleni, județul Iași, vor fi racordate la rețelele de gaze în funcție de finanțare

Licitația anunțată beneficiază de o clauză suspensivă. Asta înseamnă că, deocamdată, nu există finanțare pentru execuția lucrărilor. Contractul va fi semnat cu firma câștigătoare doar după semnarea finanțării. Proiectul prevede realizarea a peste 2.000 de branșamente, urmând ca rețeaua de distribuție a gazelor naturale să fie executată pe o lungime de aproximativ 50 de kilometri. Comuna Deleni va beneficia de fonduri europene pentru modernizarea drumurilor. Pentru evitarea suprapunerii celor două investiții, lucrarea la rețeaua de gaze va începe în Deleni (strada Pietrosu, strada Sf. Andrei), Slobozia (strada Liviu Rebreanu), Poiana (strada Parcului) și Maxuț (strada Eternitate, strada Derdeluș, strada Făgădău). Comisia de evaluare va alege oferta proiectanților și constructorilor cu prețul cel mai mic.

„Ofertantului i se recomandă vizita în teren a amplasamentului înainte de întocmirea ofertei, în vederea evaluării aspectelor sau a condițiilor existente pe teren care ar putea influența derularea investiției. Vizita va fi anunțată cu minimum o zi înainte de efectuarea acesteia”, se mai arată în documentația procedurii.

Și comuna Tomești a lansat o procedură pentru înființarea unei rețele de gaze.

Compania Națională de Investiții a alocat fonduri pentru infrastructura din județul Iași

De precizat că județul Iași a beneficiat și de fonduri de la Compania Națională de Investiții (CNI). Recent, autoritatea contractantă a semnat contractul pentru execuția lucrărilor în comuna Probota. Sunt vizate mai multe drumuri afectate de inundații, pe o lungime de 3,2 kilometri. Valoarea finală a contractului este de 3.046.199 de lei, fără TVA, aproape 600.000 de euro. Contractul a fost câștigat de societatea Ungureanu Trans SRL, din Vaslui. Firma este condusă de Valerică Ionel Ungureanu. În 2021, firma de construcții a înregistrat o cifră de afaceri de 15,9 milioane de lei, un profit de 2,6 milioane de lei, datorii de 3,3 milioane de lei, cu un număr de 54 de angajați. În comuna Comarna, CNI a alocat pentru reabilitarea drumurilor aproape 2 milioane de euro.

Gospodăriile din comuna Deleni, județul Iași, vor fi racordate la rețelele de gaze în cadrul unei investiții ce va îmbunătăți calitatea vieții.

Adauga un comentariu