Eveniment-Social

Grădina de vară a Ateneului Național Iași își deschide porțile, în numele iubirii!

Publicat: 14 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Grădina de vară a Ateneului Național Iași își deschide porțile în numele iubirii
Grădina de vară a Ateneului Național din Iași este disponibilă tinerilor îndrăgostiți

Ieșenii îndrăgostiți se pot căsători civil într-un cadru de poveste, oferit de Ateneul Național din Iași. Tinerii la început de drum pot spune un mare “DA” în grădina de vară a teatrului, acum amenajată special pentru astfel de momente unice în viață

Proiectul a prins viață încă din pandemie, când era obligatorie masca, dar cuplurile refuzau să-și acopere chipurile în ziua nunții.

Echipa Ateneului Național din Iași oferă toate facilitățile cuplurilor dornice de a-și uni destinele în grădina de vară.

Costurile privind disponibilitatea spațiului și a ornamentelor sunt foarte mici.

Căsătoria din Grădina de Vară, disponibilă tuturor

Managerul Ateneului Național din Iași, Andrei Apreotesei, susține că acest proiect nou este unul promițător.

„E o idee ce a plecat dintr-o necesitate născută în perioada pandemiei, fiindcă atunci mulți dintre cei tineri nu doreau să-și unească destinele în fața ofițerului stării civile cu măștile de protecție pe față. Atunci, am căutat toate variantele posibile și în urma unor solicitări pe care le-am avut atunci am decis să facem acest lucru. Acum, iată, am ajuns să manifestăm asta și deja au început să se înscrie tineri. Pentru a se putea căsători în grădina de vară, aceștia trebuie să respecte anumiți pași, adică trebuie să obțină întâi acordul de la starea civilă, ceea ce s-a întâmplat mereu până acum, neavând piedici de acest gen, iar de restul ne ocupăm noi”, a declarat Andrei Apreotesei.

Prețul pe care trebuie să-l plătească viitorii soți este unul relativ mic, ce acoperă cheltuielile Ateneului cu evenimentul.

„Taxa este una mai mult decât modică, e mult spus  taxă pentru că e doar o sumă pe care o folosim noi pentru amenajările de acolo și pentru personal, e vorba de 500 de lei per eveniment. Deci e o chestiune pe care și-o poate permite oricine vrea ca acest eveniment să aibă loc în aer liber, într-un cadru de vis”, a adăugat Andrei Apreotesei.

Ateneul Național din Iași pune la dispoziție decorul

Perechile ce aleg grădina Ateneului Național din Iași drept loc în care să devină soț și soție trebuie să știe că personalul instituției este deschis tuturor propunerilor.

„Noi avem tot decorul făcut din recuzita de la spectacolele noastre. Dacă mirii au ei vreo idee sau ceva dintr-un anumit spectacol le-a atras atenția, noi aducem și le punem la dispoziție. Dacă atunci când spun “DA” vor să se îmbrace în costumele de la Ateneu, o pot face fără probleme. Deci toată echipa Ateneului este alături de ei, pentru ca acest important eveniment să fie cât mai plăcut, dar și cât mai original”, a subliniat managerul.

Pe lângă oportunitatea ca un asemenea eveniment să aibă loc în grădina de vară, și pentru invitații cuplurilor, participarea la cununie poate deveni o experiență.  Mulți ieșeni, deși locuiesc în acest oraș de ani buni, nu au mers niciodată la Ateneu, fapt ce face ca acest context să reprezinte și prima vizită în acest loc cultural, de altfel.

„Bucuria noastră mare este bineînțeles pentru cei care aleg să-și unească destinele la grădina de vară, dar și pentru invitații lor care de multe ori îmi spuneau că le este rușine să recunoască că nu au mai fost la Ateneu până acum, iar apoi le făceam turul”, a menționat Andrea Apreotesei.

Ateneul Național Iași se remarcă pe piața locală prin proiecte diverse ce vin în ajutorul iubitorilor de teatru, și nu numai. Grădina de vară a Ateneului găzduiește de mult timp spectacole în aer liber, dar și proiecții de film.

Adauga un comentariu