Prima pagină » Informații utile » Grădina Luxemburg, de neratat. Iată de ce este considerată ca fiind un refugiu regal din zilele noastre

Grădina Luxemburg, de neratat. Iată de ce este considerată ca fiind un refugiu regal din zilele noastre

06 apr. 2025, 14:05,
în Informații utile

Grădina Luxemburg este unul dintre cele mai frumoase și populare parcuri din Paris, situată între Cartierul Latin și zona Montparnasse. Acest spațiu, care se întinde pe aproximativ 25 de hectare, oferă o combinație armonioasă între eleganța grădinilor formale franțuzești și naturalețea celor englezești.

Iniţial a fost o grădină regală, însă astăzi parcul este deschis publicului și atrage anual milioane de vizitatori. Este locul ideal pentru o plimbare relaxantă, o pauză de lectură sau pentru a admira arta și arhitectura de epocă, fiind un simbol viu al rafinamentului parizian.

Istoria şi farmecul grădinii Luxemburg

Grădina Luxemburg a fost creată în 1612, la dorința reginei Maria de Medici, văduva regelui Henric al IV-lea. Inspirată de grădinile Palatului Pitti din Florența, orașul său natal, regina a dorit să construiască un palat și o grădină care să-i amintească de Italia. Astfel a luat naștere Palatul Luxemburg, înconjurat de o grădină în stil renascentist italian, amenajată cu fântâni, terase și alei drepte. Grădina a fost ulterior extinsă și remodelată, în special în secolul al XIX-lea, când a fost deschisă publicului larg.

Astăzi, grădina reflectă două stiluri principale: pe partea de nord, regăsim grădina clasică franceză, cu peluze simetrice pline de lalele, narcise, tufe perfect tunse și fântâna centrală unde copiii se pot juca în spaţii amenajate. Pe partea sudică, grădina devine mult mai autentică, având alei sinuoase, copaci seculari și bănci ascunse la umbră, în stil englezesc.

Parcul este decorat cu peste 100 de statui – de la figuri istorice precum George Sand sau Victor Hugo, până la simboluri mitologice și o replică în miniatură a Statuii Libertății, realizată de același sculptor, Auguste Bartholdi. În apropierea palatului, vizitatorii pot descoperi sere cu orhidee rare și o mică stupină, unde se produce miere în mod tradițional. Grădina Luxemburg este, așadar, o combinație unică între natură, artă și istorie – o grădină regală transformată într-un refugiu urban.

De ce este un obiectiv ideal pentru orice turist?

Grădina Luxemburg este ideală pentru orice turist care vizitează Parisul, pe lângă celelalte obiective uimitoare, datorită combinației perfecte între frumusețea naturală, accesibilitatea ușoară și atmosfera relaxantă pe care o oferă. Această grădină, situată într-una dintre cele mai vibrante zone ale orașului, este un loc ideal pentru o pauză de la agitația urbană și o oportunitate de a experimenta o parte din spiritul parizian.

În primul rând, Grădina Luxemburg este accesibile tuturor, fiind deschisă publicului zilnic, fără taxă de intrare. Este un loc deosebit pentru plimbări liniștite pe aleile îngrijite sau pentru a te relaxa pe una dintre numeroasele bănci situate în umbra copacilor seculari. Turiștii pot explora diferite colțuri ale grădinii, de la pajiștile verzi unde se joacă copiii, până la zonele mai intime, unde pot citi sau se pot bucura de artă și istorie.

În al doilea rând, Grădina Luxemburg este un adevărat muzeu în aer liber. Pe lângă peisajul uimitor, turiștii pot observa statui celebre, precum cele ale scriitorilor Victor Hugo și George Sand, sau pot explora serele pline de plante exotice. Chiar lângă Palatul Luxemburg, grădina oferă și o lecție de istorie vie. De la o plimbare relaxantă până la momente de distracție, Grădina Luxemburg oferă tuturor turiștilor o experiență completă și memorabilă.

Bugetul.ro
Adio, 0,50 lei din garanția SGR! Românii care colectează sticle și PET-uri vor avea parte de schimbări importante în viitorul nu foarte îndepărtat
redactia.ro
Doliu în politica românească. A murit un membru important USR. S-a și filmat înainte să se arunce de la etaj
Bugetul.ro
Orașul în care nu a mai plouat de 600 de ani. Una dintre cele mai exotice capitale de pe planetă se bucură și de un fenomen meteorologic neobișnuit
a1.ro
Artista din România care și-a asumat relația cu o fată. Cum s-a filmat alături de noua ei iubită | VIDEO
Playtech.ro
Rugăciunea puternică pe care este bine să o rostești de Izvorul Tămăduirii pentru sănătate și binecuvântare în familie
observatornews.ro
"A murit din cauza incompetenţei". Anastasia s-a stins sub ochii părinţilor din cauza unei infecţii virale. Sora ei geamănă, la un pas să aibă aceeaşi soartă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Trei regiuni din România vor fi lovite de ciclonul ce a generat cod roșu în Europa
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
Frații Pavăl de la Dedeman au dat marea lovitură! Au plătit o avere pentru comoara din București
Playtech.ro
Ce zodii sunt puse la încercare în mai. Trec prin situații grele sau o mare cumpănă
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Bomba zilei! Salarii majorate cu 25% pentru bugetari, diferenţa se plăteşte retroactiv, adaptată la inflaţie, din 2018
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Românii nu vor mai plăti cash sau cu cardul. Noua metodă de plată care va deveni obligatorie
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`