Actualitate

Grecia a raportat primul caz suspect de variola maimuței, la un turist britanic! În ce stare se află acum bărbatul

Publicat: 22 mai 2022
Autoritățile elene au anunțat primul caz suspect de variola maimuței, la un turist britanic, în vârstă de 29 de ani

Autoritățile din Grecia au raportat primul caz suspect de variola maimuței. Un turist britanic ar fi infectat, conform agenției de știri Greek Reporter. De precizat este că, până în acest moment boala s-a răspândit în Europa, dar și în America, fiind confirmată deja în 14 țări.

În același timp, primul caz raportat în Marea Britanie a fost pe 7 mai, la un pacient care călătorise recent în Nigeria.

Turistul britanic, suspect de variola maimuței, se află în izolare

Autoritățile elene au anunțat primul caz suspect de variola maimuței, la un turist britanic, în vârstă de 29 de ani. Tânărul se află acum în izolare la Spitalul Attikon, din Atena.

De precizat este că, până în acest moment rezultatele testelor nu au fost confirmate, însă medicii sunt de părere că ar fi vorba despre variola maimuței, din cauza simptomelor pe care pacientul le prezintă, dar și a faptului că turistul este originar din Marea Britanie.

Totodată, în primă fază, virusul s-a manifestat la maimuțe până în prezent, în Africa Centrală și de Vest, înregistrându-se ocazional cazuri în afara continentului la persoanele care călătoresc.

În ultima perioadă, virusul s-a răspândit în mai multe țări din Europa, inclusiv în Israel, Canada, Australia și SUA, acolo unde au fost raportate zeci de cazuri. Cele mai multe dintre infectări s-au înregistrat la bărbații tineri care nu au călătorit în Africa niciodată.

De asemenea, până sâmbătă, 21 mai, 92 de cazuri au fost confirmate, în timp ce 28 de cazuri sunt încă suspecte, în 12 state membre care nu sunt endemice pentru acest virus.
Adauga un comentariu