Info Turism

Grecia a redeschis plajele private. Muzeele și teatrele se deshid după jumătatea lunii mai

Publicat: 10 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Grecia a redeschis plajele private. Muzeele și teatrele se deshid după jumătatea lunii mai
Sâmbăta, Grecia a redeschis plajele private

Veste bună pentru cei care au în plan o vacantă în perioada următoare. Sâmbăta, Grecia a redeschis plajele private. De asemenea, muzeele și teatrele se vor deschide săptămâna aceasta. Autoritățile din Grecia se pregătesc pentru deschiderea sezonului estival pe 15 mai.

Măsurile de relaxare au început încă din luna aprilie când guvenul de la Atena a permis redeshiderea magazinelor care fac comerț cu amănuntul, cu excepția centrelor comerciale. De asemenea terasele cafenelelor şi restaurantelor au putut fi redeschise pe 3 mai.

Grecia a redeschis plajele private

Plajele private s-au redeschis sâmbătă, iar muzeele săptămâna săptămână aceasta, au anunţat oficiali din domeniul sănătăţii din Grecia, ţară care se pregăteşte pentru deschiderea sezonului turistic pe 15 mai, transmite AFP, citată de Agerpres.

Muzeele se vor deschide pe 14 mai, cinematografele în aer liber pe 21 mai, cu capacitate redusă, iar teatrele pe 28 mai.

În luna aprilie, guvernul de la Atena a început să relaxeze măsurile restrictive impuse în luna noiembrie, permiţând redeschiderea majorităţii magazinelor care fac comerţ cu amănuntul, cu excepţia centrelor comerciale.

Terasele cafenelelor şi restaurantelor au putut fi redeschise pe 3 mai.

Chiar și așa, cu toate aceste măsuri de relaxare, profesioniştii din domeniul turismului nu se aşteaptă la sosiri masive ale turiştilor străini până în luna iulie.

În luna aprilie, obligaţia carantinării a fost ridicată pentru călătorii vaccinaţi sau testaţi provenind din ţările Uniunii Europene şi din alte câteva ţări, precum Regatul Unit şi Statele Unite.

Grecia a fost puternic afectată de cel de-al treilea val al pandemiei de COVID-19, majoritatea celor peste 10.000 de decese fiind înregistrate în ultimele luni.

În total, au fost înregistrate peste 350.000 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus în Grecia, o ţară cu 10,8 milioane de locuitori.

Până în prezent, au fost realizate peste 3,4 milioane de vaccinări şi peste un milion de persoane au primit a doua doză.

Italia anunță redeschiderea sectorului turistic la mijlocul lunii mai

Rând pe rând, mai multe țări au anunțat diferite măsuri de relaxare în încercarea de a salva sectorul turistic. Este și cazul Italiei care a anunțat relaxări din 15 mai. Astfel, ministrul italian de Externe Luigi Di Maio a anunțat săptămână trecută că s-a stabilit ca termen-limită de ridicare a carantinei jumătatea lunii mai.

„Scopul este de a permite din nou accesul vizitatorilor din ţările care au atins un nivel ridicat de vaccinare, relaxând anumite măsuri de la jumătatea lunii mai”, a declarat Di Maio, după o discuţie cu ministrul sănătăţii Roberto Speranza.

„Lucrăm la cum să ridicăm în cazul persoanelor din ţările europene, Marea Britanie şi Israel, dacă au un test negativ, dovadă de vaccinare sau s-au vindecat după COVID-19 în ultimele şase luni”, a anunţat ministrul de externe italian.

Restricţiile actuale privind sosirile din statele membre UE expiră pe 15 mai. Di Maio a adăugat că se lucrează la creşterea numărului de zboruri „scutite de COVID” către şi dinspre Statele Unite, pentru care cerinţa de carantină va fi ridicată în iunie.

În Peninsulă este aşteptata cu nerăbdare revenirea turiştilor, Italia încercând să îşi revină după o recesiune dură cauzată de pandemie. Premierul Mario Draghi a subliniat importanţa implementării mult discutatului „paşaport verde” în UE, care să faciliteze circulaţia persoanelor imunizate, vaccinate sau care au un test negativ pentru COVID-19.

Înaintea pandemiei, Italia era a a cincea cea mai importantă destinaţie turistică din lume, dar numărul vizitatorilor străini a scăzut cu peste 60% între 2019 şi 2020.

Adauga un comentariu