Info Turism

Grecia deschide sezonul estival! Condiţii de intrare pe teritoriul elen

Publicat: 10 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Grecia deschide sezonul estival Condiţii de intrare pe teritoriul elen
Grecia deschide sezonul estival începând cu 14 mai

Veste bună pentru turiştii români. Grecia deschide sezonul estival. Cel puţin aşa au anunţat autoritățile de la Atena care au în plan să pornească motoarele economiei. Executivul a făcut un anunţ în care a specificat că din 14 mai sezonul turistic va începe în ţară. Totuşi, vizitatorii trebuie să fie vaccinaţi, să prezinte un test COVID negativ şi dovada că au dezvoltat anticorpi anti-SARS-CoV-2.

Grecia este într-o cursă contra cronometru pentru a porni un sector considerat vital pentru economia naţiunii şi susţine introducerea unui paşaport de vaccinare la nivelul UE pentru reluarea călătoriilor şi salvarea industriei turismului.

Grecia deschide sezonul estival

Grecia spera să-şi redeschidă graniţele pentru turiști, în luna mai, însă cu anumite condiţii: vizitatorii trebuie să fie vaccinaţi, să prezinte un test COVID negativ şi dovada că au dezvoltat anticorpi anti-SARS-CoV-2.

Ministerul Turismului spera să deschidă sezonul turistic în Grecia pe data de 14 mai. Haris Theoharis, ministrul elen al turismului, a făcut anunţul în cadrul târgului de turism IBT Berlin. Cu câteva condiţii însă: Grecia va primi orice turist care a fost vaccinat, are anticorpi sau prezintă un test COVID negativ, scrie The Guardian.

„Ne propunem să deschidem sezonul turistic începând cu data de 14 mai, cu reguli clare şi protocoale actualizate”, a declarat Theoharis. „Până atunci, vom ridica treptat restricţiile dacă condiţiile o permit”.

Atena este într-o cursă contra cronometru pentru a porni un sector considerat vital pentru economia naţiunii şi susţine introducerea unui paşaport de vaccinare la nivelul UE pentru reluarea călătoriilor şi salvarea industriei turismului.

În ciuda reticentelor iniţiale, vicepreşedintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a declarat că acest paşaport digital ar putea fi gata până la vară. Însă Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei, a avertizat despre pericolele legale şi tehnice, în urma introducerii acestui document.

Unul din cinci greci lucrează în sectorul turistic. Cu tot mai puţini turişti în ţară din cauza pandemiei şi a restricţiilor de călătorie impuse anul trecut, guvernul grec a declarat că intenţionează că în acest an să atragă cel puţin 50% din cele 31,3 milioane de persoane care au vizitat Grecia înainte de pandemie.

Turiştii din Marea Britanie, se număra printre cei care sunt curtaţi de Atena, oficialii eleni lăudând desfăşurarea campaniei de vaccinare din statul insular.

Ministrul grec a turismului a declarat că, odată ce persoanele în vârstă şi persoanele vulnerabile vor fi vaccinate, va începe inocularea angajaţilor din sectorul turistic.

Sezonul turistic din Grecia va fi mai bun în acest an

Prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis şi-a exprimat speranţa că sezonul turistic din 2021 ”va fi mult mai bun decât cel de anul trecut”, informează publicaţia elenă Kathimerini.

Într-un interviu acordat publicaţiei germane Suddeutsche Zeitung, premierul elen a afirmat că obiectivul Guvernului este să revitalizeze turismul.

„Obiectivul nostru este să ajunge la cel puţin 50% din nivelul înregistrat în 2019. Campania de vaccinare din Grecia prevede că toţi cetăţenii cu vârsta de peste 60 de ani şi cei cu boli grave vor fi vaccinaţi până în mai”.

În 2019, Grecia a înregistrat un an record cu peste 34 milioane de vizitatori.

Întrebat cum va folosi Grecia banii din Fondul de redresare al UE, premierul a răspuns că fondurile vor ajuta la transformarea economiei elene, cu accent pe digitalizare, majorarea investiţiilor şi trecerea la energia verde, inclusiv renunţarea la lignit până în 2028.

Adauga un comentariu