National

Grupul de Comunicare Strategică face noi precizări despre pandemia de coronavirus din România

Publicat: 20 iul. 2020
ALT=«Grupul de Comunicare Strategică respinge acuzațiile Gabrielei Firea»
Grupul de Comunicare Strategică respinge acuzațiile Gabrielei Firea

Având în vedere solicitările primite de Grupul de Comunicare Strategică referitoare la evoluția cazurilor confirmate cu noul coronavirus (COVID-19), în contextul generat de decizia Curții Constituționale a României, publicată în data de 2 iulie a.c., facem următoarele precizări:

În intervalul 2 – 20 iulie a.c. în România au fost confirmate 10.393 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, 3.384 persoane declarate vindecate și 351 persoane decedate. Totodată, au fost externate 1.396 persoane asimptomatice după 10 zile de la depistare și 972 persoane externate la cerere, depistate pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

În același interval au fost spitalizate în medie 4071 persoane, atât în secții cât și în ATI, în data de 2 iulie a.c. fiind internate 4.252 persoane, iar în data de 20 iulie a.c. 4.748 persoane.

Din analiza seriilor de date raportate reiese faptul că aproximativ 3.680 persoane confirmate pozitiv în acest interval de timp, în condițiile absenței instrumentelor legislative care să permită măsuri medicale, nu au făcut obiectul internării în spitale, nu au făcut obiectul externării ca persoane asimptomatice după 10 zile de spitalizare și nici ca persoane externate la cerere.

De asemenea, în urma analizei s-a constatat faptul că aproximativ 1480 de persoane confirmate cu noul coronavirus fac parte din categoria persoanelor vindecate, reprezentând cazuri care au beneficiat de prevederile Ordinului Ministrului Sănătății 487/2020 (aflat în vigoare în perioada 24 martie a.c. – 21 mai a.c.) care a permis fie externarea cazurilor ușoare, fie tratarea acestora la domiciliu, fără a mai fi declarate vindecate, în sistemul de raportare, la împlinirea termenului de izolare de 14 zile.

În aceeași situație s-au aflat categorii de persoane din centre rezidențiale, persoane cu boli neuro-psihice, personal medico-sanitar și de îngrijire. Având în vedere numărul persoanelor considerate vindecate, se va rectifica în consecință numărul cazurilor considerate active în infectarea cu noul coronavirus.

Studiu șoc despre pandemia de coronavirus din România! În august am putea reintra în starea de urgență

Studiu șoc despre pandemia de coronavirus din România! Mihai Pascadi, un specialist în tehnologie și date statistice, a creat un studiu care are la bază datele oficiale furnizate de autorități. Acesta se referă la pobilele evoluții ale pandemiei de coronavirus din România. Acest studiu a fost trimis și autorităților. În cadrul cercetării se afirmă că în acest moment există în țară o creștere supra-exponențialp a numărului de infectări. Conform scenariului pesimist lansat de Mihai Pascadi, până în luna septembrie există riscul ca numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 să ajungă la un milion. De asemenea în a doua jumătate a lunii august există posibilitatea să existe între 42.000 și 58.000 de cazuri active.

Dintre acestea între 2.000 și 4.000 de pacienți ar fi în secțiile de Anestezie și Terapie intensivă. Criteriul anunțat pentru reintrarea în starea de urgență ar putea fi atins la începutul ultimei luni de vară (perioada 1-3 august) când s-ar putea strânge 10.000 de infectări în cinci zile.

Adauga un comentariu