Economic Local

Grupul Regional Consultativ din domeniul Apei s-a reunit la Iași

Publicat: 30 nov. 2019

În data de 28 noiembrie a fost organizată la Iași cea de-a treia întâlnire a Grupului Regional Consultativ din domeniul Apei. La întâlnire au fost prezenți angajați ai operatorilor de apă și canalizare, ai administrației publice si administrațiilor bazinale din regiunea Nord-Est.

„În cadrul evenimentului, a fost prezentat stadiul de implementare a proiectului – modalitățile de colectare a ideilor, transpunerea acestora în măsuri și dezvoltarea lor în acțiuni concrete ce vor face parte din Planul Regional de Acțiune. De asemenea, se vizează și procesul de revizuire a foilor de parcurs în dezvoltarea masei critice a ecosistemului de inovare”, au precizat reprezentanții ADR Nord-Est.

Se caută soluții pentru reducerea costurilor de tratare

De precizat faptul că regiunea Nord-Est a aderat la parteneriatul Water Smart Territories în anul 2019. Este vorba despre Platforma de Specializare Inteligentă S3 creată de trei regiuni lider europene: Aragon – Spania, Centre Val de Loire – Franța, Provincia Fryslan – Olanda..
Una din provocările prezentate de Regiunea Nord-Est o reprezintă „modalitățile alternative din punct de vedere al costurilor, în vederea tratării apei potabile”. Aceasta a fost desemnată lider în dezvoltarea proiectului alături de alte 7 regiuni partenere. În cadrul întâlnirii s-au organizat și dezbateri privind barierele care există în sectorul apeiloading...

Adauga un comentariu