Sport

Guinness World Records a omologat recordul mondial și olimpic stabilit de românce, la canotaj 8+1

Publicat: 25 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Guinness World Records a omologat recordul mondial și olimpic stabilit de românce la canotaj 81
Recordul mondial şi olimpic, stabilit de fetele de la 8+1 în proba de recalificare de pe 28 iunie 2021 la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, a fost omologat, în mod oficial, de reprezentanţii Guinness World Records

Recordul mondial şi olimpic stabilit de românce, în proba de canotaj 8+1 feminin la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, a fost omologat de Guinness World Records.

Recordul mondial şi olimpic, stabilit de fetele de la 8+1 în proba de recalificare de pe 28 iunie 2021 la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, a fost omologat, în mod oficial, de reprezentanţii Guinness World Records.

Anunţul a fost făcut, astăzi, printr-o postare pe Facebook, de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR).

„Barca feminină de 8+1 a României a stabilit la JO Tokyo 2020 un nou record olimpic și mondial în această probă. Timpul stabilit în recalificările competiției, 5:52.99 minute, a fost omologat de Guinness World Records. Componența bărcii care în finala olimpică s-a clasat pe locul 6: Magdalena Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea. Paris 2024 se apropie… succes fetelor în pregătire!”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook – Comitetul Olimpic si Sportiv Roman.

Sportivii români care au fost medaliați la Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost decorați

Sportivii decorați de Klaus Iohannis sunt Anamaria Florentina Popescu, Nicoleta Ancuța Bodnar, Simona Geanina Radiș, Ștefan Constantin Berariu, Marius Vasile Cozmiuc, Cosmin Pascali, Mugurel Vasile Senciuc, Ciprian Tudosă și Mihăiță Vasile Țigănescu.

”Sunt bucuros că am ocazia să vă întâlnesc și, totodată, să vă recunosc, în numele statului român, performanțele extraordinare obținute la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Ați reușit să urcați pe podium la cea mai importantă competiție din lume și ați reprezentat România cu cinste. Vă felicit pentru rezultatele sportive deosebite și folosesc acest prilej să transmit aprecierea mea întregului lot național care a participat la Jocurile Olimpice.

Vreau să le mulțumesc, totodată, oamenilor care au contribuit la succesul fiecăruia dintre dumneavoastră, adesea mai puțin vizibili, și aici mă refer la antrenorii și staff-urile dumneavoastră, dar și la familiile și prietenii care vă oferă dragoste, înțelegere și sprijin necondiționat.

De multe ori, în spatele fiecărei medalii se află o armată de oameni care vă susțin și vă încurajează”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Ce le-a transmis Iohannis sportivilor

Președintele le-a spus sportivilor pe umerii lor „apasă așteptări și speranțe uriașe din partea românilor, mai ales în finalele competițiilor”, dar de asemenea, că înțelege că momentele de bucurie de pe podium se clădesc prin ani de muncă asiduă, cu multe sacrificii și lacrimi, printr-o îmbinare echilibrată a talentului cu efortul, perseverența și concentrarea.

”Pentru toate aceste lucruri meritați aprecierea și recunoștința tuturor. (…) Umbra incertitudinii care încă planează la nivel global v-a obligat să găsiți resurse fizice și psihice pentru a rămâne motivați și conectați la spiritul olimpic, să vă antrenați în condiții speciale și deseori dificile.

Dincolo de toate aceste opreliști impuse de situația epidemiologică, ați reușit să depășiți barierele competiției. Iar rezultatele se văd în aceste medalii pe care le purtați și astăzi la gât.

În condițiile amintite, victoria dumneavoastră este cu atât mai remarcabilă. Prin hotărârea cu care v-ați urmărit și îndeplinit obiectivele, ați depășit granițele anduranței și ați setat noi repere ale performanței sportive”, a mai spus Iohannis.

Adauga un comentariu