Actualitate

Guvernul Ciucă a ajuns la un acord cu furnizorii de gaze și energie electrică! Ce se întâmplă cu facturile românilor

Publicat: 18 ian. 2022
premierul Nicolae Ciucă ține un discurs
42 de pagini din cele 138 ale tezei de doctorat a premierul Nicolae Ciucă ar fi plagiate. Parchetul General i-a deschis un dosar penal

În urma unei întrevederi dintre Guvernul Ciucă și principalii furnizori de energie electrică și gaze naturale, Executivul anunță că s-a ajuns la un acord. Așadar, premierul Nicolae Ciucă susţine că s-a ajuns la un acord și că facturile greșite ale românilor vor fi refăcute.

În altă ordine de idei și senatorul PSD, Daniel Zamfir anunța faptul că în urma pachetului social impus, facturile românilor se vor reduce la jumătate din valoarea actuală.

Guvernul Ciucă a ajuns la un acord cu furnizorii de gaze și energie electrică

Conform unui comunicat transmis de Guvernul Ciucă, Executivul a ajuns la un acord cu principalii furnizori de gaze și energie electrică. Întâlnirea a fost una în care soluțiile prezentate de Guvernul Ciucă au fost acceptate de furnizorii de pe piață. Aceste măsuri vor fi incluse într-un pachet legislativ care urmează să fie adoptat.

”Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a avut astăzi o întâlnire de lucru cu reprezentanții producătorilor și furnizorilor din domeniul energiei. Dialogul face parte din seria consultărilor demarate de Guvern cu privire la pachetul de măsuri pe care Executivul îl pregătește pentru protejarea cetățenilor, sprijinirea mediului de afaceri și menținerea locurilor de muncă, în contextul crizei energetice.

Prim-ministrul a prezentat soluțiile aflate acum în lucru la nivelul Guvernului: plafonarea prețului la energie pentru consumatorii finali casnici și industriali, pentru întreprinderile mici și mijlocii, în paralel cu creșterea plafonului de consum până la care se aplică această facilitate, aplicarea unui sistem de reducere a facturii la energie pentru universități și alte instituții de învățământ, spitale, instituții de cultură și religioase, furnizori de servicii sociale, instituții publice, ONG-uri.”

Premierul Nicolae Ciucă anunță refacerea facturilor greşite

În altă ordine de idei, furnizorii anunță faptul că vor modifica facturile făcute eronat și că utilizatorii nu vor suferi penalități întreruperi ale furnizării energiei termice și electrice. Premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări că utilizatorii nu vor fi debranșați:

“Am văzut familii cu venituri mici, instituții, reprezentanți ai cultelor, centre sociale cu facturi foarte mari. Statul are responsabilitatea de a proteja oamenii și de a interveni în acest sens. Vă cer să remediați problemele și cei care au avut de suferit în noiembrie, decembrie și ianuarie să aibă facturile recalculate, iar greșelile remediate. Refaceți facturile și asigurați oamenii că nu vor plăti în plus pentru greșeli de facturare. Măsurile Guvernului vor reglementa situația astfel încât oamenii să nu fie debranșați pentru facturile calculate greșit și nici să fie obligați să plătească penalități”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Daniel Zamfir susține că românii vor plăti jumătate din facturi

Tot în cursul zilei de marți, senatorul PSD, Daniel Zamfir menţionat faptul că în urma pachetului social care va fi adoptat, românii vor plăti jumătate din facturile existente. Acesta a precizat faptul că este suspect cum Guvernul a compensat cu 20% o creștere a facturilor cu 500%:

”Vor avea ca prim efect scăderea considerabilă a facturilor, atât la energie electrică, cât și la gaze naturale. De asemenea, pentru cei care au primit facturi greșite, fără acea compensație, aceste facturi vor fi stornate, nu va exista nici o debranșare. Aceste noi măsuri convenite în coaliție în mod categoric vor reduce semnificativ prețurile la factura de curent electric și gaze și vor beneficia practic cam 90% atât din populație, consumatori casnici, cât și agenți economici și instituții de stat. Calculele pe care vi le-a prezentat primul-ministru vor fi în ședință de Guvern stabilite. În mod categoric, va fi o reducere semnificativă, cel puțin la jumătate, ca să trecem de această iarnă”. a menționat Daniel Zamfir.

 
Comentarii
  • CE LUME TRĂIM? Persoana care se ocupă de citirea contoarelor de energie electrică E.ON solicită clienților un scaun pentru a putea ajunge să citească indexul. Angajata SC MSC OPERATIONAL SA, având maxim 1,60 înălțime se suie încălțată pe scaunele clienților și citește contorul. Niciodată nu respectă programul afișat, vine cu o intârziere chiar și de 2 ore – nici macar nu are bunul simt să își ceară scuze, dimpotrivă are impresia că este ceva normal.

  • ÎN CE LUME TRĂIM? Persoana care se ocupă de citirea contoarelor de energie electrică E.ON solicită clienților un scaun pentru a putea ajunge să citească indexul. Angajata SC MSC OPERATIONAL SA, având maxim 1,60 înălțime se suie încălțată pe scaunele clienților și citește contorul. Niciodată nu respectă programul afișat, vine cu o intârziere chiar și de 2 ore – nici macar nu are bunul simt să își ceară scuze, dimpotrivă are impresia că este ceva normal.

Adauga un comentariu