Actualitate

Guvernul indian susţine că de vină pentru dezastrul din India este o variantă dublă mutantă de COVID-19

Publicat: 06 mai 2021
Un medic prelevează o monstră din nasul unei indience pe fondul creșterii numărului de cazuri de COVID-19 în India
India spune că „varianta dublă mutantă” este responsabilă de valul mortal Covid

India a spus că o „variantă dublă mutantă” a coronavirusului descoperită pentru prima dată acolo în martie ar putea fi „legată” de un al doilea val mortal acolo. Probele care conțin mutantul – sau varianta B.1.617 – au fost găsite în mai multe state cu un număr mare de cazuri.

Un oficial al Centrului Național pentru Controlul Bolilor a spus totuși că încă nu au reușit să stabilească „pe deplin” o corelație. Un dublu mutant este atunci când două mutații se reunesc în același virus.

India a raportat un record al infectărilor de COVID-19

Între timp, India a raportat miercuri un număr record de 412.000 de cazuri în 24 de ore și 3.980 de decese. Consilierul științific de vârf al guvernului a avertizat, de asemenea, că un al treilea val este inevitabil. Într-un comunicat de știri al ministerului sănătății, K VijayRaghavan a recunoscut că experții nu anticipaseră „ferocitatea” creșterii în cazuri.

„Faza a treia este inevitabilă, având în vedere nivelurile ridicate de virus circulant”, a spus el într-un briefing de știri. „Dar nu este clar în ce perioadă se va produce această fază trei … Ar trebui să ne pregătim pentru noi valuri”.

Creșterea actuală a virusului a copleșit deja sistemul de sănătate cu pături de spital, oxigen și chiar spațiu de crematoriu în cantitate redusă. Mai multe state se află sub blocaje localizate și stingeri, dar guvernul este reticent să impună un blocaj național, de teama impactului asupra economiei, arată BBC

Unde a fost găsită varianta „dublu mutant” a virusului COVID-19

Din aproximativ 13.000 de probe secvențiate, peste 3.500 s-au dovedit a fi variante de îngrijorare în opt state.Varianta B.1.617 a fost găsită în mai multe state care au raportat o creștere, inclusiv Maharashtra, Karnataka, Bengalul de Vest, Gujarat și Chhattisgarh. Timp de mai mult de o lună, Delhi a insistat că varianta B.1.617 nu are nicio legătură cu creșterea actuală.

Oficialii au negat, de asemenea, că creșterea cazurilor este legată de mutațiile britanice, sud-africane și braziliene. Virologul doctor Shahid Jameel i-a spus mai devreme lui Vikas Pandey de la BBC că India a început să se uite serios la mutații destul de târziu, eforturile de secvențiere „începând corect” doar la mijlocul lunii februarie 2021. India secvențează puțin peste 1% din toate eșantioanele în acest moment.

„În comparație, Marea Britanie a fost secvențiat la 5-6% la vârful pandemiei. Dar nu puteți construi o astfel de capacitate peste noapte”, a spus el.

Și, deși guvernul central afirmă acum că există o corelație, a adăugat că legătura nu este „pe deplin stabilită”.

„Corelația să epidemiologică și clinică nu este pe deplin stabilită … fără corelație, nu putem stabili o legătură directă cu nicio creștere. Cu toate acestea, am sfătuit statele să consolideze răspunsul la sănătatea publică – creșterea testelor, izolarea rapidă, prevenirea mulțimilor, vaccinarea”, Sujeet Singh , A spus Centrul Național pentru Controlul Bolilor.

India la un prag de colaps din cauza pandemiei de COVID-19

India se confruntă cu un al treilea val al pandemiei de COVI-19. Țara se află la un prag de colapt din cauza numărului mare de infectări şi de decese. De altfel, medicii din spitalele din India au făcut un apel disperat spunând că nu mai au oxigen pentru a administra persoanelor care au nevoie.

În altă ordine de idei, numărul deceselor este atât de mare încât nici măcar crematoriile nu mai fac față. În India oamenii au început să ardă pe rug persoanele decedate de COVID-19 sau să îi depună în gropi comune.

Adauga un comentariu