A explodat cererea românilor pentru rezidență fiscală în Dubai. Aceștia urmează o schemă simplă, în schimbul unei sume de bani, iar ulterior sunt feriți de taxe și impozite, dar și de răspundere penală.
Peste 3.000 de români ar deține proprietăți în Dubai, mai mult sau mai puțin secrete și deja cererea este în creștere.
Exod de bani în Dubai. Schema prin care milionarii români își pun averile la adăpost
Se observă un adevărat exod de diverși afaceriști și rezerviști în sistem care ar fi dat alarma între ei că ar fi mai sănătos să se pună la adăpost, cumva în Emiratele Arabe, fiindcă urmează o adevărată vânătoare a procurorilor.
„Da, se observă o mișcare de când s-au preconizat aceste noi măsuri fiscale din România, dar și acum că ele au fost anunțate. Există o creștere a cererilor de înființare pentru Dubai”, a declarat Vlad Șuleav, unul dintre principalii consultanți din România în materie de înregistrare a companiilor offshore și onshore
Permis de rezidență garantat și zero impozit pe proprietate în Dubai cu prețuri începând de la 126.000 de euro, 2% avans pentru rezervarea proprietății, plus posibilitatea de plată în rate de câte 10% o dată la 6 luni până în 2027. Așa sună anunțurile care au început să invadeze și site-urile de imobiliare din România, plus rețelele de socializare prin reclame plătite, iar agențiile care deja s-au specializat în așa ceva își continuă anunțurile cu „beneficiile sunt multiple”.
Achiți proprietatea, plătești 4.000 de euro la stat, stai patru săptămâni neîntrerupte în Emirate și obții permis de rezidență, aceasta este schema prin care românii obțin rezistență fiscală în Dubai.
Statutul de rezident îți dă imunitate totală, inclusiv la comisii penale rogatorii de anchetă pentru fapte fără violență, deci și evaziune fiscală, spălare de bani sau corupție.
Guvernul, la mega vânătoarea de averi. Românii cu palate ascunse în paradisul milionarilor
La Guvern s-a anunțat că începe marea vânătoare de lux. Doar că nu se începe cu marile companii, unde a existat o opoziție acerbă, sau cu cine știe ce miliardari, ci cu cei mai mici și mult mai mulți.
38 de noi mașini Porsche, 10 Ferrari, 6 Bentley, 5 Lamborghini, 3 Aston Martin și două autoturisme Rolls Royce au fost înmatriculate numai în luna iunie în România. Asta, pe lângă 369 de BMW-uri, 324 de Mercedesuri, 323 de Tesla, 236 Audi, 40 Lexus, 6 Jaguar sau două Maserati.
Repetăm, asta doar luna trecută. Mult? Puțin? Cert este că și în vremuri de restriște, bogații României reușesc să țină steagul sus și un bilanț frumușel la capitolul bolizi de lux.
Deci, în această primă jumătate de an au apărut 271 de noi Porsche-uri, 29 de Bentley, 24 de Lamborghini, 22 de Ferrari, 20 de Rolls Royce-uri și 17 Aston Martin.
Altfel, și dacă te uiți pe rețelele de socializare, se vede limpede că cei care o ardeau pe bogăție nu se împiedică de criză și se înnoiesc în continuare.
Tzancă Uraganu a înregistrat un record de vizualizări la despachetarea, la propriu a noului lui Lamborghini Huracan de 300.000 euro.
Alex Bodi și-a luat Lamborghini Aventador de 500.000 euro. Până și politicienii au început să fie surprinși în bolizi de la clasa lux, avans de la limuzinele de până în 100.000 euro.
De exemplu, fostul ministru Gabriel Oprea poza nu de mult urcându-se într-un Ferrari, în timp ce oricum fiul său conduce un Lamborghini. Deci România de pe Facebook și Instagram o duce bine.
Așa că și de la Guvern, unde în mod evident este o mare disperare după bani, s-a anunțat că gata, începe marea vânătoare de lux. Doar că nu se începe cu marile companii, unde a existat o opoziție acerbă, inclusiv din interiorul coaliției, sau cu cine știe ce miliardari, ci cu cei mai mici și mult mai mulți.
Un impozit de 1% pe an pentru cei cu proprietăți de peste 500.000 euro. Și nu fiecare să aibă valoarea asta, ci se și cumulează. Adică și dacă ai mai multe proprietăți mai ieftine, dar împreună evaluează primăria că depășesc 500.000 euro, o să trebuiască să dai la stat minimum 5.000 euro în fiecare an.
Asta include, bineînțeles, și ceea ce începuse să se formeze drept clasă de mijloc. Desigur că poate exista și argumentul foarte bine pentru România, ești bogat dacă ai case de peste 500.000 euro. Doar că, cel puțin în forma actuală, evaluarea va sta la mâna celor din primării și foarte probabil va conta și cum și-a evaluat fiecare imobilul.