National

Guvernul lansează noi măsuri sociale: ajutor de 700 de lei, rate amânate la bănci și suspendarea angajărilor la stat

Publicat: 23 mai 2022
Guvernul Ciuca
Coaliția de guvernare a decis, luni, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice “Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro

Guvernul României a anunțat astăzi, 23 mai, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice “Sprijin pentru România”, printre care și sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei și amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor din ultima perioadă.

Coaliția de guvernare a decis, luni, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice “Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro, potrivit Guvernului României.

Care sunt măsurile din cadrul pachetului „Sprijin pentru România”

1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.
2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public.
3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.
Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie a.c.

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

-diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10 %, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile, asistența socială;
-suspendarea angajărilor la stat;
-creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei;
-accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției.

Au fost semnate contractele pentru emiterea cardurilor necesare pentru plata ajutoarelor sociale

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat astăzi, 18 mai, că au fost semnate contractele pentru emiterea cardurilor necesare pentru plata ajutoarelor sociale în valoare de 250 de lei, care urmează să fie acordate persoanelor defavorizate din România.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Ioan Boloș, a semnat contractele pentru emiterea cardurilor necesare pentru plata ajutoarelor sociale în valoare de 250 lei, acordate persoanelor defavorizate. Câștigătorii achiziției directe realizate de MIPE sunt Edenred, Sodexo și UpRomania.
Adauga un comentariu