Actualitate

Guvernul Orban a luat măsuri bune pentru economia din… Ungaria

Publicat: 19 mart. 2020

Cu sânge rece şi cu o îngrijorare pentru populaţie, Guvernul Orban din Ungaria a luat măsuri economice draconice. Pentru a evita un colaps financiar, Ungaria a analizat şi a trecut la fapte. Guvernul de la Budapesta a anunțat miercuri după-amiază o serie de măsuri generoase, pe plan economic, pentru a contracara efectele pe care le-ar putea avea pandemia de coronavirus, transmite Balazs Barabas, corespondentul Digi24 la Budapesta.

Executivul maghiar a adoptat ieri mai multe măsuri „pentru protecția locurilor de muncă”, a anunțat premierul Viktor Orban.

Acestea sunt doar cele mai urgente, vor mai fi adoptate și altele, a adăugat el.

Astfel, se suspendă plata creditelor, atât pentru persoane particulare, cât și pentru companii. Măsura va fi în vigoare până la sfârșitul acestui an.

În plus, valoarea totală de plată (DAE) a creditelor de consum contractate începând de joi se va plafona la dobânda de bază a Băncii Naționale a Ungariei, aceasta fiind de +5%.

În sectoarele economice cele mai afectate – turism, servicii culturale, restaurante, transport de persoane – se va suspenda plata taxelor către stat în totalitate. De asemenea, taxele plătite de angajați se vor reduce subtanțial.

Guvernul Orban din România bate pasul pe loc şi se află doar la nivelul unor declaraţii ambigue, fără efect real pe piaţă. Angajaţii şi angajatorii sunt puşi în situaţii la limită pentru că nu ştiu încă ce vor face.

Adauga un comentariu