Actualitate

H.D. Hartmann, pentru BZI LIVE despre Legile Justiției din România și „marea păcăleală” a PSD-ului și a lui Ciolacu

Publicat: 14 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
H.D. Hartmann pentru BZI LIVE despre Legile Justiției din România și marea păcăleală a PSD-ului și a lui Ciolacu
H.D. Hartmann în studioul BZI LIVE

În cadrul noii ediții a BZI LIVE, H.D. Hartmann a vorbit despre cum parlamentarii din Comisia Specială pentru Legile Justiției au votat eliminarea articolului în ceea ce priveşte „nerespectarea în mod vădit şi nejustificat a hotărârilor Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, ale Curţii Europene a Drepturilor Omului, a deciziilor Curţii Constituţionale şi a deciziilor pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în soluţionarea recursurilor în interesul legii ori în dezlegarea unor chestiuni de drept”.

„Trebuie să ai legi foarte clare de care să se poată răspundă penal! Trebuie să ai legi foarte clare, dacă ţi se întâmplă ceva!

Tu nu îţi pierzi drepturile în faţa unuia care se dă mare în fata lu nevastă-ta. Nu ai voie să spui că se preface, pentru că atunci devii tu criminal”, a spus H.D. Hartmann.

H.D.Hartmann la BZI LIVE despre Legile Justiției

Jurnalistul H.D. Hartmann a vorbit la BZI LIVE despre Legile Justiției, despre cum judecătorii nu vor mai fi sancționați în cazul în care ignoră deciziile Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, ale Curţii Europene a Drepturilor Omului, a deciziilor Curţii Constituţionale şi a deciziilor pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„Problemele justitiei din România nu se schimbă printr-un calup de legi. Un procuror de tip portocală trebuie să fie pedepsit pentru ceea ce a făcut. 50 de ani îţi trebuie să recapeţi acea încredere.Un procuror de tip portocală, sunt cam multicei.

Spre exemplu, un procuror din Franţa a arestat un sat întreg, deoarece o nebună a zis că toţi sătenii au violat un copil. Aşa de departe s-a ajuns cu minciuna. Doi oameni s-au sinucis în închisoare. Lui portocală nu i-a zis Kovesi că greşeşte. Atunci Kovesi trebuia să îi ia gâtul lui portocală.

Avem cazuri de oameni care au murit în puşcării pentru că poliţiştii din puşcărie au refuzat să îi trimită la spitale. Eşti responsabil de viaţa deţinutului! Trebuiau să intre imediat în dosar penal de crimă din culpă!

Când un reprezentant al statului, indiferent de funcţie, răspunde penal pentru ce se întâmplă în timpul custodiei acelui cetățean. Asta înseamnă responsabilitatea autorităţii represive a statului! Autoritatea de represiune, nu e autoritate de pace.

Trebuie să ai legi foarte clare de care să se poată răspundă penal! Trebuie să ai legi foarte clare, dacă ţi se întâmplă ceva!

Tu nu îţi pierzi drepturile în faţa unuia care se dă mare în fata lu nevastă-ta. Nu ai voie să spui că se preface, pentru că atunci devii tu criminal. Nu e nici o glumă când vă spun. Şi de asta nu vreau să văd categorii sociale transformate în criminali de un stat care nu ştie ce trebuie să facă. Asta se numeşte crimă!

Sunteţi responsabili direct de viaţă şi sănătatea celui aflat în custodia voastră. Dacă e condamnat, nu înseamnă că şi-a pierdut drepturile.

Dacă tu eşti poliţist şi bei şi te duci la spital, te plângi de cum s-a comportat doctorul cu tine. Dar când te întorci la penitenciar, zici că lasă, că e deţinut, nu?

În Statele Unite au ajuns documentele cu ceea ce se întâmplă cu sistemul de represiune din România, din Rusia, din China chiar… să nu credeţi că nu se ştie care e putregaiul.

În momentul în care ai un deţinut, băi, vorbeşte-i frumos. Ţie dacă nu ţi-ar vorbi frumos, te-ai supăra! Deci încetaţi să vă mai consideraţi nişte Dumnezei!

Legile justiţiei trebuiau să pună nişte jaloane şi să corecteze comportamentul acelui condamnat.

Dacă ăla ţi-a făcut tuberculoză în puşcărie, puşcăria, statul român e de vină pentru că nu a asigurat condiţiile necesare pentru ca deţinutul să nu se îmbolnăvească.

Deţinutul este cetăţean român şi are aceleaşi drepturi ca oricine. Nu i se iau acele drepturi. Mai uşor cu aceste dumnezeiri.

Dreptul la viaţă, sănătate, de a fi respectat, sunt drepturi care nu se pierd! Şi oricine ai fi, trebuie să le respecţi!”

H.D. Hartmann: „Jigniţi statul român când lăsaţi procurorii să decidă în locul judecătorilor români!”

De asemenea, incisivul invitat a condamnat implicarea serviciilor de informației în procesul de justiție. H.D. Hartmann a subliniat faptul că în momentul în care aceste servicii își vâră coada în justiție, apăi, atunci, nu mai încape vorba de o judecată corectă.

„Mor oamenii în puşcărie şi nu se fac anchete. Păi cum aşa? Trebuie să mi se spună clar de ce a murit acel om. Şi dacă nu s-a făcut ultimul efort ca acel om să fie salvat, în secunda 2 eşti responsabil penal.

Asta dacă vrem să fim o ţară civilizată, o ţară că afară, dacă nu, ne întoarcem la Nicolae Ceauşescu.

Dacă procurorii inventează sau exagerează o acuzaţie, rolul judecătorului care e? Şi exagerarea este culpă, şi manipularea, nu doar invenţia dovezilor. Nu procurorul decide dovada, ci dovada decide unde se duce procurorul! Asta e diferenţa!

Procurorii nu sunt deasupra avocatului apărării şi nu au voie să fie ofiţeri acoperiţi, ai serviciului de informaţii. În momentul în care Serviciul de Informaţii este implicat, acel proces trebuie să se închidă imediat. Acel proces nu există.

Eu zic să aveţi mare grijă cu Maior! De unde tot apar ăştia?! Aceste forţe negre anti-statale. Nicăieri în lume nu există aşa ceva, şi dacă există, judecătorul închide tot, nici nu mai stă la discuţie. Este cel mai grav atentat la adresa statului de drept.

Lupta anti-corupţie nu a dus la nici un rezultat, dacă a putut să producă un Portocală.

Toţi cei care au condus această luptă trebuiau trimişi în celulă! Ce caută serviciile de informaţii în legile justiţiei, în mecanică şi tehnologia justiţiei? Aia nu mai e justiţie, numiți-o cum vreţi voi, dar numai justiţie nu e.

Jigniţi statul român când lăsaţi procurorii să decidă în locul judecătorilor români! Când lăsaţi procurorii să fie ofiţeri ai serviciilor de informaţii.

Aţi privatizat justiţia când aţi dat mână liberă serviciilor de informații. Nu mai sunteţi nimic, sunteţi ai unui clan care preia puterea la Bucureşti. Soldăţeii lui von der Leyn, Bruxelles, dar nu ai statului român.

Ciolacu trebuia să nu accepte numirea lui Țuțuianu ca secretar!”

H.D. Hartmann a dezbătut cele mai incitante subiecte ale săptămânii la BZI LIVE.

Adauga un comentariu