National

Handbal feminin: CS Rapid Bucureşti a învins fără probleme echipa Kastamonu Belediyesi GSK.

Publicat: 22 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Handbal feminin CS Rapid Bucureşti a învins fără probleme echipa Kastamonu Belediyesi GSK.
Victorie fără emoţii pentru CS Rapid Bucureşti cu Kastamonu, în Liga Campionilor

CS Rapid Bucureşti a învins cu scorul de 28-22 (15-13) echipa Kastamonu Belediyesi GSK, duminică, în Sala Polivalentă din Capitală, într-un meci din Grupa B a Ligii Campionilor la handbal feminin.

Campioana României rămâne în cursă pentru calificarea directă în sferturile de finală ale competiţiei, după un meci în care s-a impus fără emoţii, deşi nu a strălucit.

Victorie fără emoţii pentru CS Rapid Bucureşti cu Kastamonu, în Liga Campionilor

Rapid a intrat la pauză cu un avans de două goluri, 15-13, după o repriză destul de echilibrată, în care ecartul de pe tabelă nu a fost mai mare de două goluri.

În partea a doua, Rapid s-a desprins la patru goluri, 18-14 (39), apoi diferenţa a crescut la şase goluri, 24-18 (min. 53), ecart care s-a regăsit pe tabelă şi la final, 28-22.

Pentru echipa antrenată de Carlos Viver au marcat Estavana Polman 6 goluri, Eliza Buceschi 5, Alexandra Badea 4, Dorin Korsos 3, Lorena Ostase 3, Alicia Fernandez Fraga 3, Irene Espinola Perez 2, Diana Ciucă (portar) 1, Orlane Kanor 1.

Diana Ciucă a apărat 12 aruncări, încheind cu un procentaj senzaţional, de 57,14%, în timp ce Ivana Kapitanovic a apărat şi ea 5 aruncări (27,78%).

Golurile echipei din Turcia au fost reuşite de Mouna Chebbah 5, Samara Da Silva Vieira (ex-CSM Bucureşti) 4, Katarina Jezic 4 (ex-HCM Baia Mare), Simone Bohme (ex-CSM Bucureşti) 3, Majda Mehmedovic (ex-CSM Bucureşti) 2, Neslihan Caliskan 2, Nurceren Akgun Goktepe 1, Betul Yilmaz 1.

Merve Durdu a încheiat cu 17 parade (42,50%), iar Yaren Berfe Goker a reuşit să apere un şut.

Meciul a fost arbitrat de ucrainencele Marina Duplii şi Olena Pobedrina, iar delegat EHF a fost bulgăroaica Rosiţa Dimkova.

În alt meci jucat duminică în această grupă, Storhamar Handball Elite a pierdut acasă cu 25-34 în faţa echipei daneze Team Esbjerg, iar sâmbătă Metz Handball a trecut de Gyori Audi ETO KC cu 29-28, iar Buducnost BEMAX Podgorica a dispus de Lokomotiva Zagreb cu 25-18.

Rapid va juca în penultima etapă în deplasare cu Metz Handball, pe 4 februarie.

Clasament

1. Metz Handball 21 puncte
2. Gyori Audi ETO KC 18 (+84)
3. Team Esbjerg 18 (+79)
4. CS Rapid Bucureşti 18 (+34)
5. Buducnost BEMAX 11
6. Storhamar Handball Elite 6
7. Kastamonu Belediyesi GSK 3
8. Lokomotiva Zagreb 1

Primele două clasate se califică direct în sferturi, iar formaţiile clasate pe locurile 3-6 vor juca baraje pentru accederea în sferturi. La egalitate de puncte diferenţa se face în urma rezultatului direct.

Adauga un comentariu