Actualitate

Haos cu restricțiile implementate împotriva noului coronavirus. Raed Arafat vine cu explicații – LIVE VIDEO

Publicat: 25 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Haos cu restricțiile implementate împotriva noului coronavirus. Raed Arafat vine cu explicații - LIVE VIDEO
Declarații de ultimă oră a șefului DSU, dr. Raed Arafat

Raed Arafat, șeful DSU, face declarații în aceste momente, la Palatul Victoria. Intervenția vine în contextul haosului creat de restricțiile impuse pentru a preveni răspândirea cu noul coronavirus.

 

Cele mai importante declarații

O să clarific, o să prezint care sunte cifrele. 9877, comparativ cu aceeaşi zi cu săptămâna trecută exită o mică scădere. S-ar putea să fie un platou, dar trebuie să fim atenți . Au fost realizate peste 11.000 PCR şi peste 19.000 antigen, 1855 în Terapie Intensivă. Sunt 515 copii. Peste 20.000 de adulţi internaţi în spitale. Peste 57. 000 de carantinati la domiciliu. Au fost peste 6000 de apeluri la 112. Dintre cei 301 decedaţi, 272 au fost nevaccinaţi şi 29 raportaţi că vaccinaţi.

Între hotărârea CNSU au fost unele neconcordanțe. Le-am rectificat.

În primul rând, în centrele comerciale, nu gasiți cuvantul mall pentru că nu există din punct de vedere juridic. Au existat și în hotărârea trecută.

Astfel, a fost corectată această situație, clarificată. La centrele comerciale este obligatorie verificarea certificatului verde. Se permite accesul persoanelor fără certificat doar la centrele de vaccinare. Trebuie să existe culoare specifice. Se intră și se iese.

La pașapoarte se poate intra cu test valabil și cu dovada programării la Centrul Pașapoarte. În mall la magazinele alimentare doar cu certificatul verde. În afara mall-ului se poate intra fără certificat verde. La orice magazin care comercializează orice altfel de produse se intră cu certificat verde. Excepție fac farmaciile. Se intră doar cu certificatul verde. Dacă sunt centre comerciale care au magazine cu intrare în stradă magazinele au obligația să verifice certificatul verde.

Pe lângă acest lucru, activitatea de cazare va fi permisă doar persoanelor care au trecut prin boală sau sunt vaccinate. La nivelul de școli private, activitatea cu prezență fizică se suspendă pentru 2 săptămâni, inclusiv celor cuprinse în registrul special. Prezența fizică este interzisă, nimeni nu îi oprește să facă online, dar nu cu prezență fizică. Se aplică imediat.

În instituțiile publice au fost prevăzute excepții. Pensionarii care trebuie să ridice pensia nu vor avea restricții. Cei care au nevoie să ridice pensia, îndemnizația de creștere, au voie. Exact și în sistemul juridic, nu există restricții.

Restul prevederilor cu telemunca și lucrul în schimburi rămâne valabil. Acestea au fost modificările.

lista cu măsurile le găsiți aici.

lista întreagă cu restricțiile le găsiți aici

Adauga un comentariu