International

Haos într-o țară vecină cu România după ce președintele a anunțat reintrarea în starea de urgență

Publicat: 08 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Haos într-o țară vecină cu România după ce președintele a anunțat reintrarea în starea de urgență

Haos în Serbia după ce preşedintele Aleksandar Vucic a impus măsuri restrictive pentru a opri răspândirea coronavirusului. Protestatarii au luat cu asalt, marți seara, clădirea Parlamentului din Belgrad.

Spitalele din Serbia au atins capacitatea maximă. Președintele Vucic a anunțat că măsurile restrictive vor intra în vigoare din acest week-end. „Situaţia din Belgrad este alarmantă. Spitalele sunt literalmente supraaglomerate”, a declarat Vucic într-o conferinţă de presă televizată. Opozanţii dau vina pe guvern şi afirmă că oamenii nu trebuie să sufere noi restricţii. Marţi, în jurul orei 22, un grup mic de protestatari a încercat să spargă cordonu poliției, a spart uşa şi a intrat în clădirea Parlamentului. Ulterior, poliţia i-a împins înapoi.

Spitalele din Serbia au atins capacitatea maximă. Președintele Vucic a anunțat că măsurile restrictive vor intra în vigoare din acest week-end. „Situaţia din Belgrad este alarmantă. Spitalele sunt literalmente supraaglomerate”, a declarat Vucic într-o conferinţă de presă televizată. „Ne vom confrunta cu o toamnă dificilă. Nu va exista un vaccin pentru coronavirus până atunci”, a mai spus preşedintele sârb.

Și în România sunt tot mai multe voci care susțin că este posibilă revenirea la starea de urgență, în condițiile creșterii alarmante a numărului de infectări cu coronavirus și a numărului de decese. Fostul premier Victor Ponta susţine că acest lucru ar fi o „catastrofă”. „Astăzi asta era tema principală în Parlament. Tema era 15 iulie reintroducerea stării de urgenţă. Ceea ce este grav e că o să rămânem în starea de alertă până la alegerile generale”, a spus marți liderul Pro România.

Și liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, este de părere că România ar putea reveni la starea de urgență dacă lucrurile scapă de sub control în ceea ce privește numărul de infectări cu coronavirus. „În situația în care cu adevărat lucrurile vor redeveni grave, nu vă îndoiți că Guvernul va lua măsurile de rigoare. Nu exclud posibilitatea ca, dacă lucrurile scapă de sub control, să avem o nouă stare de urgență”, a declarat Fenechiu.

Adauga un comentariu