Local

Haos pe șoselele din Iași! Plouă cu sancțiuni din partea polițiștilor

Publicat: 08 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Haos pe șoselele din Iași Plouă cu sancțiuni din partea polițiștilor
Plouă cu sancțiuni pentru șoferii vitezomani din Iași

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași fac periodic acțiuni preventive pentru a menține ordinea de pe străzile din județ. Din păcate, rezultatele din urma acestor acțiuni arată că este haos pe șoselele din Iași, polițiștii fiind nevoiți să sancționeze un număr foarte mare de persoane pe motiv că încalcă legea.

În fiecare zi, în județul Iași au loc accidente cauzate de nerespectarea legislației din domeniul rutier.

Astfel, agenții de la Poliția Rutieră Iași fac periodic acțiuni de prevenție și de menținere a siguranței, dar rezultatele pe care aceștia le au la finalul zilei denotă faptul că este haos pe șoselele din Iași. Siguranța publică este pusă în pericol de șoferi băuți, pietoni neatenți și ieșeni ce nu audreptul de a conduce, dar care urcă, totuși, la volan.

Mai multe persoane, pe strada, langa masini avariate
În ultima perioadă au fost tot mai multe accidente cauzate de șoferi băuți ce nu au dreptul de a conduce

Inconștiența creează haos pe străzile din Iași

Mai multe persoane ce traverseaza strada neregulamentar
Și pietonii ce au traversat neregulamentar au fost „premiați” de către polițiști cu sancțiuni contravenționale

Inconștiența unor ieșeni a ajuns într-un prag periculos, atât din partea celor care par că uită că pot curma vieți într-un moment de neatenție, dar și din partea pietonilor care nu par a cunoaște cu adevărat riscurile la care se supun când nu respectă regulile. Poliția Rutieră încearcă să stopeze haosul de pe străzi prinacțiuni de prevenție, prin care sancționează persoanele pe care le prind încălcând legea. Numai pe data de 6 martie 2022 polițiștii din Iași au dat 250 de amenzi la nivelul întregului județ.

Totodată, la nivelul municipiului Iași, în urma unei singure acțiuni de prevenție a accidentelor rutiere, au fost date 62 de amenzi, în valoare totală de 37.410 lei. Principala cauză pentru care șoferii au fost sancționați a fost depășirea limitei de viteză, 27 de șoferi fiind amendați, iar 7 rămânând fără dreptul de a conduce. În total au fost reținute 18 permise de conducere, abaterile principale fiind depășirea limitei de viteză și neacordarea de prioritate.

„Au fost retrase 2 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 18 permise de conducere, dintre care 7 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 3 pentru neacordarea de prioritate de trecere pietonilor şi 8 pentru alte abateri”, adeclarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

 O femeie-politist scrie pe un clipboard langa o masina
Au fost ridicate 18 permise de conducere pe data de 6 martie 2022

Sancțiuni pentru pietonii ieșeni care nu respectă legea

O femeie-politist tine un pliant in mana, in fundal o masina alba si mai multe persoane
Pe lângă acțiunile de prevenire ale accidentelor rutiere, polițiștii ieșeni au avut și acțiuni umanitare

Dacă șoferii sunt cei mai vizați participanți la trafic, nici pietonii nu sunt trecuți cu vederea de cătrepolițiștii ieșeni. În cadrul aceleiași acțiuni de prevenție amintită, 5 pietoni au primit, de asemenea, sancțiuni contravenționale pentru încălcarea legilor în vigoare. Principalul motiv pentru care un pieton a fost sancționat a fost traversarea printr-un loc nepermis.

„Un bărbat de 37 de ani a fostsancţionat contravenţional deoarece a traversat bulevardul Primăverii, din municipiul Iaşi, printr-un loc nepermis pietonilor”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

În ultima perioadă, oamenii legii au avut de-a face cu tot mai mulți șoferi ce conduc sub influența alcoolului, ieșeni care nu au dreptul de a conduce și, din păcate, cu foarte multe cazuri de șoferi implicați în accidente rutiere grave. Starea generală este cea de haos pe străzile din Iași, iar polițiștii recomandă atenție sporită și conducerea preventivă pentru a evita orice incident în trafic.

Adauga un comentariu