Magazin

Hidroizolatiile sunt cele mai importante investitii pentru casa ta! Alege-le intelept

Publicat: 31 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Hidroizolatiile sunt cele mai importante investitii pentru casa ta Alege-le intelept

Inca din vremurile stravechi, oamenii au incercat sa se protejeze de factorii nocivi din mediu, folosind inteligenta si capacitatea lor creativa. Asa am supravietuit ca specie si am tot evoluat in a ne construi locuinte din ce in ce mai durabile in fata conditiilor meteo, locuinte care sa ne protejeze de frig, ploi, zapezi sau vant puternic.

Hidroizolatiile sunt un proces care merge mult in trecutul nostru, proces pe care oamenii l-au realizat incercand sa se protejeze de intemperii si sa isi dezvolte transportul pe apa sau pescuitul. In prezent, desi tehnologia a evoluat enorm si in domeniul constructiilor, in continuare un procent major din plangerile clientilor legate de constructorii lor se invart in jurul deteriorarii rapide a cladirilor din cauza infiltratiilor. De aceea este indicat sa apelam la hidroizolatiiMilucon, pentru a avea certitudinea ca locuinta noastra este in siguranta.

Intoarcere in timp. Primele hidroizolatii

Daca privim evolutionist, odata cu scaderea numarului oameniilor vanatori-culegatori si descoperirea agriculturii, oamenii si-au stabilit locuinte si si-au produs hrana necesara. Aceasta etapa a rezultat in resurse importante de hrana pe care oamenii aveau nevoie sa le depoziteze undeva, ferit de umezeala.Asa a aparut pentru prima oara nevoia de hidroizolatii. Prima cladire hidroizolata au fost Marea Piramida din Giza. Arheologii au descoperit ca pietrele din fundatia piramidei erau hidroizolate cu o emulsie din bitum aplicata in straturi. Aceasta hidroizolatie primitiva aparent era foarte eficienta pentru ca desi in fiecare an Nilul inconjura piramida, crescandu-si capacitatea, mormintele scoase la lumina in anii 1800 erau complet uscate.

In ciuda profesionalismului egiptenilor, in vremurile noastre cea mai comuna problema a industriei constructiilor este hidroizolatia ineficienta, ceea ce aduce anual foarte multe costuri in reparatii si foarte multa frustrare din partea clientilor. Solutia este simpla si necesita informare cu privire la tehnicile noi, moderne, apelare la o echipa profesionista, cu experienta in domeniul hidroizolatiilor si un buget investit de la inceput in acest ajutor pentru locuinta noastra.

Acoperisul sau terasa, primele doua parti din casa afectate

Am fost invatati sa fim recunoscatori pentru ca avem un acoperis deasupra capului, dar aceasta binecuvantare, pe care unii dintre noi, mai putin norocosi, nu o au, poate sa fie pierduta din cauza apei care se infiltreaza si ne trezim fie inundati, fie cu bucati de tencuiala cazuta, rezultate de nedorit. Instalarea unei hidroizolatii de mantuiala pentru acoperis poate duce la scaderea duratei de viata a constructiei, crapaturi, franturi, mucegai, igrasie si slabirea rezistentei intregii case.

Acoperisul devine terasa atunci cand este plat si exista o cale de acces la acesta. Cu atat de multe design-ul arhitecturale din zilele noastre, acoperisul-terasa este cel mai popular printre oamenii care isi construiesc locuinte. Desi acoperisurile aplatizate erau mai des intalnite in zonele uscate, cu precipitatii scazute si clima calduroasa, pentru ca au evoluat atat de mult tehnicile in hidroizolatii, acest lucru a permis accesul acestui tip de acoperis-terasa si in zonele umede, cu ploi insemnate cantitativ.

Ce e de facut pentru hidroizolarea terasei?

Acoperisul sau terasa ta sunt partile fundamentale si cele mai expuse din casa ta. Ambele protejeaza locuinta de conditiile din exterior, oferindu-ti siguranta, caldura si confort. Este important,asadar, sa investim corespunzator, cand construim casa visurilor noastre, in acoperis terasa sau hidroizolatii pentru terasa. Pentru hidroizolatia unui acoperis plat sau unei terase se folosesc mai multe metode si materiale. Expertii Milucon.ro sustin ca este important in procesul realizarii unei hidroizolatii sa tinem cont de tipul terasei (circulabila sau necirculabila) si in functie de acesta apelam la hidroizolatii PVC, cu membrana bituminoasa sau pe baza de rasini poliuretanice.

Fiind profesionisti renumiti in domeniul hidroizolatiilor, Milucon.ro ofera o gama variata de servicii pentru toate tipurile de terase sau acoperis, garantand rezistenta sporita la factori termici, stoparea infiltratiilor, repararea hidroizolatiilor vechi si nefunctionale, precum si instalarea unor sisteme eficiente de scurgere a apei pluviale.

 

 

 

Adauga un comentariu