Local

Horror: A stat cu cadavrul victimei în casă aproape o săptămână! Mirosul și viermii i-au dat jos pe anchetatori!

Publicat: 06 nov. 2019

Un individ a fost arestat preventiv recent, după ce ar fi comis un omor teribil. Cel ucis este nimeni altul decât un prieten de-al suspectului. Anchetatorii spun că, după ce și-a dat seama ce a făcut, suspectul a ținut cadavrul victimei în casă vreme de aproximativ o săptămână, în speranța că nimeni nu va descoperi fapta.

Poveste demnă de filmele de groază, într-un sat din județul Iași! Un individ a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv, după ce ar fi comis un omor. Anchetatorii au susținut că bărbatul, Vasile Zglobiu, în vârstă de 48 de ani, din satul Vulturi, comuna Popricani, județul Iași, ar fi consumat băuturi alcoolice cu victima. Zglobiu l-a invitat pe un sătean să se cinstească. După ce au stropit conversația din plin cu licori bahice, cei doi au decis să se culce. Musafirul, nesimțindu-se în stare să plece acasă, a decis să doarmă în casa lui Zglobiu. Numai că, pe fondul consumului de alcool, între gazdă și musafir ar fi izbucnit un conflict verbal. La un moment dat, gazda a răbufnit și ar fi început să își bată invitatul fără vreo urmă de milă.

„În jurul datei de 23 octombrie 2019, după ce a consumat băuturi alcoolice în locuința sa cu victima, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu obiecte contondente. În urma loviturilor primite, victima a decedat”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Potrivit acesteia, după ce și-a dat seama de ceea ce a făcut, suspectul nu a spus nimănui și a ținut ascuns în casă cadavrul victimei.

„Potrivit analizelor, cadavrul victimei a fost ținut în casa respectivă între cinci și șapte zile. La audieri, inculpatul a recunoscut comiterea faptei și a susținut că o regretă. Acesta a mai afirmat că cel care ar fi deschis conflictul ar fi fost invitatul său”, a subliniat ieri Mihaela Apostol.

Pe de altă parte, anchetatorii nu au reușit să afle, totuși, de la ce anume a pornit scandalul între agresor și victimă.

Au refăcut traseul victimei

Oamenii legii au precizat că ancheta a fost destul de anevoioasă. Polițiștii au fost sesizați de către rudele victimei că aceasta a dispărut de acasă.
Astfel, agenții au refăcut traseul victimei și au ajuns la poarta lui Vasile Zglobiu. Când s-a trezit cu Poliția la ușă, individul a recunoscut totul. Ulterior, cadavrul în plină putrefacție al victimei a fost transportat la Institutul de Medicină Legală din Iași. Medicii legiști au constatat că victima a suferit o moarte violentă. Aceasta a suferit un traumatism toraco-abdominal, multiple fracturi costale și rupturi hepatice.

Mai mult, specialiștii au constatat că bărbatul fusese ucis în urmă cu aproximativ cinci-șapte zile.  Imediat, Vasile Zglobiu a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. Ulterior, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au formulat pe numele său o propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Tribunalul Iași a admis propunerea.  De remarcat este faptul că, înainte de arestare, individul fost expertizat, medicii din cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” constatând că acesta a avut discernământ în momentul comiterii faptei.

Adauga un comentariu