Magazin

Husele aspectuoase sau solide: sunt acestea în măsură să îți protejeze telefonul?

Publicat: 19 iul. 2021

Telefoanele de dinaintea erei smartphone-urilor au reputația de a fi mult mai durabile și fiecare proprietar al iconicului Nokia poate spune povești din mânecă cum că nu l-a încărcat timp de multe zile, l-a pierdut în iarbă, l-a călcat în picioare și dispozitivul era ca nou.

Ei bine, vremurile s-au schimbat, smartphone-urile sunt o ligă complet diferită, atât în ceea ce privește tehnologia, cât și designul în sine. În loc de plastic gros – rame subțiri, afișajele minuscule au cedat loc unor ecrane imense de sticlă, care sunt însă extrem de ușor de spart. Vor fi oare acele huse telefoane în măsură să protejeze smartphone-urile de astfel de aventuri?

Carcasă de telefon și protecție smartphone

Pe piață vei găsi o gamă întreagă de diverse huse care îți vor proteja dispozitivele cu diferite grade de eficacitate. Cu toate acestea, la început trebuie spus că probabil niciun model de carcasă nu va oferi protecție 100% a echipamentelor tale. Cu toate acestea, nu există lipsă de oferte pe piață care să le permită să supraviețuiască acelor momente mai dificile și aventuri mai extreme.

Toate produsele numite huse sau carcase pot fi de fapt împărțite în mai multe categorii. Există modele pe piață în care „blochezi” dispozitivele; așa numita carcasă,  care protejează în principal spatele și, într-o mică măsură, și colțurile.

Prin urmare, protecția smartphone-ului în carcasă depinde, printre altele, de modelul pe care îl alegi. La aceasta se adaugă, desigur, materialul și calitatea husei. În magazine vei găsi modele de huse din plastic subțire (cel mai adesea au funcție decorativă), silicon (în funcție de grosime – pot proteja cu adevărat telefonul în mod eficient), policarbonat și fibră de carbon (sunt cu siguranță cele mai durabile – dar deseori și cele mai scumpe din ofertă) și piele. Acestea din urmă, la fel ca plasticul, sunt mai bune pentru scopuri decorative decât pentru protecția efectivă a echipamentelor.

Dacă nu vrei să porți mereu portofelul cu tine, poate că merită să iei în considerare una dintre carcasele care au buzunare suplimentare pentru carduri și documente de plată?

O carcasă pentru smartphone are sens, dar …

După cum probabil ai concluzionat deja din lista de mai sus, husa smartphone-ului are șanse mari să îl protejeze  de daune – totul depinde de modelul pe care îl alegi. Cea mai mare problemă este, desigur, atunci când îți cade telefonul: dacă acesta cade pe margini sau pe spatele carcasei, atunci – în funcție de înălțime, modelul telefonului și suprafața pe care cade – ai o șansă de a evita multe daune. Cu atât mai mult, are rost să oferi ecranului protecție adecvată sub forma unui strat suplimentar de folie sau – de preferință – sticlă cu duritate ridicată (de preferință 8-9 pe scara Mohs). Dacă, zilnic, lucrezi în locuri în care nu este dificil să deteriorezi mecanic smartphone-urile – merită să arunci o privire mai atentă asupra modelelor care sunt dezvoltate în mare parte de companii specializate.

Ce carcasă pentru smartphone să cumperi?

Este dificil de vorbit despre produse specifice – așa cum a fost scris deja, există multe produse din diferite categorii disponibile pe piață. Și multe dintre ele te vor ajuta să îți protejezi telefonul mai mult sau mai puțin eficient.

Cu toate acestea, trebuie să revizuiești ofertele și materialele din care sunt făcute – în ideea că, evaluându-ți propriile nevoi, vei știi deja ce tip de husă ai cu adevărat nevoie.

Huse și carcase blindate

Dacă ai distrus deja un număr mare de diferite modele de telefon, este recomandat să achiziționezi o husă sau carcasă blindată. Aceste modele sunt realizate doar din materiale durabile și rezistente, iar magazinul online Etuo îți pune la dispoziție numeroase variante, pentru diferite mărci și modele de telefoane.

Datorită faptului că sunt realizate din silicon și material termoplastic, această husă poate proteja perfect telefonul atât împotriva deteriorărilor mecanice, cât și împotriva murdăriei. Mai mult, acestea sunt disponibile în diferite culori și cu diverse gravuri, pentru ca fiecare utilizator să găsească ceva potrivit propriilor preferințe.

Adauga un comentariu