Local

I-a sărit o doagă! Într-o criză de gelozie, un ieșean a vrut să facă moarte de om! Agresorul a sărit la fosta iubită și la actualul ei prieten! (Exclusiv)

Publicat: 21 apr. 2021
O bandă galbenă pe care scrie:
Un ieșean a fost condamnat după un scandal imens: acesta a fost acuzat că a vrut să facă moarte de om

Un ieșean a fost pedepsit de magistrați, după un scandal cât casa. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Tudor Doagă la 6 ani de temniță, pentru tentativă de omor. În schimb, magistrații l-au iertat pe individ de acuzațiile de amenințare, distrugere, lovire sau alte violențe și violare de domiciliu, după ce părțile vătămate și-au retras plângerile

I-a sărit o doagă! Într-o criză de gelozie, un individ a încercat să facă moarte de om! Oamenii legii spun că agresorul a sărit la fosta iubită și la actualul ei prieten! În urma incidentului, Tudor Doagă a fost pedepsit de către magistrați. Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Tudor Doagă (36 de ani) la 6 ani de temniță, pentru tentativă de omor. În schimb, instanța a încetat procesul penal în ceea ce îl privește pe ieșean, sub acuzațiile de amenințare, distrugere, lovire și violare de domiciliu. Asta, după ce părțile vătămate și-au retras plângerea prealabilă.

„Instanța confiscă de la inculpatul Tudor Doagă două fesuri de culoare neagră, unul tip cagulă”, au afirmat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul i-ar fi amenințat pe toți: „Vă dau foc la casă!”

Procesul ieșeanului Tudor Doagă a început pe 20 februarie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată sub acuzațiile de tentativă de omor, amenințare, distrugere, lovire sau alte violențe și violare de domiciliu. Asta, după ce ieșeanul fusese reținut și, mai apoi, arestat preventiv de pe 14 ianuarie 2020.
Anchetatorii ieșeni au afirmat că incidentul în urma căruia a fost trimis în judecată individul a avut loc la începutul anului trecut.

„În noaptea de 10 spre 11 ianuarie 2020, în jurul orei 23:00, inculpatul D.T. a pătruns fără drept în curtea locuinței persoanei vătămate A.A.M., din satul Bălteni, comuna Probota, iar, după ce i s-a cerut să plece, acesta a amenințat persoanele vătămate A.A.M. și S.C.C. cu moartea și cu faptul că le va incendia casa.

După aceasta, inculpatul a revenit în jurul orei 1:00, a pătruns din nou fără drept în curtea persoanei vătămate A.A.M., înarmat cu o sabie, cu care a distrus poarta și, apoi, a intrat în locuința persoanelor vătămate, unde întâi a lovit-o cu pumnii și picioarele pe persoana vătămată A.A.M. – cauzându-i leziuni ce necesită 3-4 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare – și, în final, inculpatul a aplicat mai multe lovituri în direcția capului persoanei vătămate S.C.C. cu obiectul tăietor-despicător, din care două l-au nimerit în partea stângă, provocându-i două plăgi suturate chirurgical, astfel că acestuia i-au fost necesare 7-9 zile de îngrijiri medicale, acțiuni ce au fost de natură să-i pună viața în pericol”, a afirmat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Tudor Doagă a recunoscut unele fapte în fața anchetatorilor ieșeni

Autoritățile ieșene au fost anunțate de producerea scandalului printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. La fața locului au ajuns echipaje medicale și de Poliție. Echipajele din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean au transportat victimele la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. dr. Nicolae Oblu”, din Iași. Medicii au ajuns la concluzia că viața uneia dintre victime a fost pusă în pericol de leziunile suferite.
Pe de altă parte, Tudor Doagă a fost săltat de oamenii legii și dus la audieri. Acolo, individul a recunoscut că s-a deplasat pe timp de noapte la domiciliul fostei concubine, motivând că a dorit să își vadă copilul, dar a pretins că a fost atacat de actualul concubin al persoanei vătămate. Mai apoi, el a fost reținut și arestat preventiv sub acuzațiile amintite.

Adauga un comentariu