Eveniment-Social

„Ia mai zi ceva!” va fi jucat la Casa „Vasile Pogor” din Iași! Intrarea este liberă pentru spectatorii de toate vârstele

Publicat: 10 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ia mai zi ceva va fi jucat la Casa Vasile Pogor din Iași Intrarea este liberă pentru spectatorii de toate vârstele
„Ia mai zi ceva” va fi jucat pe scena de la Casa „Vasile Pogor” pentru publicul ieșean

La Casa „Vasile Pogor” din Iași sunt invitați miercuri, 10 august 2022, toți iubitorii de teatru. „Ia mai zi ceva!” va fi jucat în fața publicului ieșean de actorii de la Târgu Neamț. Intrarea este liberă și nu există limită de vârstă. Spectacolul face parte dintr-un turneu național al trupei CEVA

Miercuri, 10 august 2022, la ora 19:00, spectacolul „Ia mai zi ceva!” va fi jucat la Casa „Vasile Pogor” din Iași. Tinerii actori din Târgu Neamț vor aduce în fața publicului un tablou reprezentativ al orașului și al publicului din Târgu Neamț. Trupa „CEVA” are turneu național cu acest spectacol.

Spectacolul „Ia mai zi ceva!” va fi jucat la Casa „Vasile Pogor” din Iași

„Ia mai zi ceva!” este un spectacol de teatru dezvoltat de Centrul educațional de arte performative CEVA din Târgu Neamț. Spectacolul a fost conceput în cadrul unui proces colectiv la care iau parte zece adolescenți ce formează trupa CEVA. Conceput ca o interpretare a unei istorii imaginate a artei în orașul Târgu Neamț, spectacolul aduce în dezbatere preconcepțiile publicului față de artă, dar și limitele personale în vederea înțelegerii artei. Spectacolul se află acum într-un turneu național și va ajunge miercuri, 10 august 2022, la Iași.

„Am încărcat, am descărcat, am obosit, am transpirat, apoi am luat-o de la capăt. Fiecare loc nou ne umple de emoție, uneori ne scurtcircuitează un fior de frică, însă rămânem ancorați în bucuria lucrurilor pe care le facem. Nu știm niciodată cum va fi publicul cu care ne întâlnim, iar asta ne păstrează vii și prezenți. Ce facem noi se mai cheamă și artă vie. Am învățat în această călătorie cum nu există întâlniri perfecte, dar pot exista întâlniri prezente. Că oamenii viețuiesc în multe feluri, iar atâta vreme cât noi trezim în ceilalți un răspuns, fie și el un zumzet care pe moment ne deranjează, uneori așa arată acest împreună al nostru. Pentru asta facem ceea ce facem: câteva zeci de minute în care împărțim o lume”, a povestit Irina Slate, regizoare și dramaturgă în cadrul proiectului.

Arta ca mod de expunere a părerilor

Centrul Educațional de Arte Performative CEVA este un spațiu de creație și gândire critică care își propune să reactiveze, din punct de vedere cultural, comunitatea locală și să ofere perspective profesionale tinerilor implicați. CEVA folosește instrumente specifice teatrului și artelor performative, precum spectacole, festivaluri, expoziții, instalații vizuale și concerte pentru a cerceta teme importante din societatea contemporană, corelându-le cu realitățile concrete ale comunității nemțene. CEVA a pornit de la Comunitate, Educație, Viitor și Artă, acestea reprezentând direcțiile activităților pe care centrul le desfășoară împreună cu adolescenții implicați.

„După turneul local, Centrul educațional de arte performative CEVA anunță începerea turneului național al spectacolului «Ia mai zi ceva!». Intrarea va fi liberă și sunt așteptați spectatori de toate vârstele. Reprezentațiile vor avea loc la Eforie Sud – 6 august, Buzău – 8 august, Slănic Moldova – 9 august, Iaşi – 10 august și Darabani – 14 august”, au completat reprezentanții proiectului CEVA.

Pe scena de la Casa „Vasile Pogor” din Iași vor putea fi văzuți Elena Bogdan, Jo Brăilescu, Daniel Chirilă,  Raluca Chiper, Ada Ciocârlan, Alexandru Mălnici, Neculae Nemerenco, Adelina Stan, Iulian Stoian, Mara Tarhon și Daria Tămăscălaru. Regia și dramaturgia este colectivă, adaptată, curatoriată, fezandată de Irina Slate, Daniel Chirilă și Jo Brăilescu.

 „Ia mai zi ceva!” va fi jucat la Casa „Vasile Pogor” din Iași miercuri, 10 august 2022, la ora 19, unde sunt așteptați oameni de toate vârstele. Intrarea este liberă.

Adauga un comentariu