Am intrat în Postul Paştelui, motiv pentru care dacă ai ales să respecţi această perioadă îţi propunem să încerci iahnie de fasole, reţeta de post ce este delicioasă.
Iahnie de fasole – ingrediente necesare:
- – 400 de grame de fasole
– trei cepe roşii
– trei căţei de usturoi
– o lingură de boia dulce şi iute
– o linguriţă de cimbru
– o foaie de dafin
– patru linguri de pastă de roşii
– trei linguri de ulei
Mod de preparare:
Alege fasolea, spal-o în câteva ape, iar apoi las-o la înmuiat până a doua zi. Schimbă-i apa şi pune-o la fiert în două-trei ape, pentru a elimina toxinele. Imediat ce a fiert, las-o la scurs într-o sită.
Taie ceapa sub formă de solzişori, feliază şi căţeii de usturoi, iar apoi pune totul la călit într-o cratiţă cu puţin ulei. Când au căpătat o culoare arămie, adaugă fasolea şi puţină apă. Între timp, amestecă pasta de roşii cu sare, piper, cimbru şi boia. Adaugă totul peste fasole şi nu uita să condimentezi cu sare şi piper, dar şi să adaugi o foaie de dafin. Serveşte preparatul cu murături şi pătrunjel verde.