Local

Iarna a pus stăpânire peste zona Moldovei. Iată care este situația drumurilor – Video

Publicat: 21 nov. 2020

Iarna se pare că începe să se facă resimțită în România. În mai multe zone din țară a nins iar autoritățile au intervenit pentru răspândi material antiderapant. Astăzi se așteaptă precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

„La acest moment, carosabilul pe majoritatea drumurilor naționale din administrarea DRDP Iași este umed, cu excepția DN 17A, Pasul Palma (județul Suceava), unde se înregistrează ninsori slabe și zăpadă frământată în strat de 0-1 cm. De asemenea, ninsori slabe și carosabil umed se înregistrează pe DN 12C, extravilan Bicaz Chei, la o temperatură a aerului de -1 gr. C. Pe timpul nopții trecute, la nivelul DRDP Iaşi, s-a acționat cu 62 de utilaje și s-au răspândit 319 tone de material antiderapant, cu accent pe drumurile din administrarea SDN Câmpulung Moldovenesc, unde s-a acționat cu 16 utilaje și 150 tone de sare, SDN Suceava – 17 utilaje și 59 t sare și SDN Piatra Neamț – 11 utilaje și 62 t sare.

În continuare, până la orele după-amiezii, se menține avertizarea meteo de intensificări ale vântului și precipitații mixte, cu ninsori predominante în zona de munte. Echipajele de deszăpezire ale DRDP Iași sunt pregătite să intervină punctual în zonele afectate, cu recomandarea pentru conducătorii auto de a circula cu prudență și cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru condiții de iarnă. (foto: DN 17, Pojorâta și Mestecăniș, DN 12C, Bicaz Chei)”, se arată în comunicatul DRPD Iași.

Adauga un comentariu