Local

Iarna s-a instalat la Iaşi! Prima ninsoare a fost surprinsă în Paşcani

Publicat: 03 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iarna s-a instalat la Iaşi Prima ninsoare a fost surprinsă în Paşcani
Sfârşitul de săptămână a adus în judeţul Iaşi un cer noros şi un vânt moderat

Primele zile din luna decembrie au venit cu temperaturi mai scăzute, cu lapoviţa şi ninsori. Astăzi, 3 decembrie 2021, precipitaţiile s-au transformat în fulgi de nea din cauza frigului.

Sfârşitul de săptămână a adus în judeţul Iaşi un cer noros şi un vânt moderat.

Prognoza meteo la finalul săptămânii în Iași

Vineri, 3 decembrie 2021, vremea va fi în general închisă. Temperatura aerului va fi cuprinsă între o minimă de 1 grad Celsius și o maximă de 13 grade Celsius. Cerul va fi parțial noros, vântul va sufla slab până la moderat, în timp ce șansele de precipitații vor fi scăzute. Vântul va continua să sufle slab până la moderat și spre seară, în timp ce șansele de precipitații vor fi destul de scăzute în continuare.

Sâmbătă, 4 decembrie 2021, vremea la Iași va fi ceva mai rece. Temperatura aerului va fi cuprinsă între o minimă de minus 1 grad Celsius și o maximă de 3 grade Celsius. Pot apărea precipitații sub formă de averse, în timp ce vântul va sufla moderat.

Vremea se va menține închisă și spre seară, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat.

Duminică, 5 decembrie 2021, vremea la Iași va fi în general închisă, cu valori cuprinse între o minimă de minus 4 grade Celsius și o maximă de 4 grade Celsius. Cerul va fi mai mult acoperit, vântul va sufla slab, în timp ce șansele de precipitații vor fi destul de scăzute. Vremea se va menține închisă și spre seară, în timp ce vântul va sufla slab, iar umiditatea aerului va fi ridicată în continuare.

Avertizare meteo făcută de ANM

Conform prognozei emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), în intervalul 2 decembrie, ora 20:00 – 4 decembrie, ora 10:00, vântul va avea intensificări la munte, la altitudini de peste 1.700 de metri, unde vitezele vor depăşi temporar 60 – 70 km/h, iar pe creste, rafalele vor depăşi 90 – 100 km/h, spulberând zăpada.

Totodată, intensificări ale vântului vor fi şi în regiunile vestice, iar vineri (3 decembrie), local şi temporar şi în restul teritoriului, cu viteze în general de 45 – 55 km/h.

Pe parcursul zilei de vineri, aria precipitaţiilor se va extinde, iar la munte treptat vor predomina ninsorile şi local se va depune strat nou de zăpadă.

Precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi pe arii restrânse ninsoare se vor semnala în vest, centru şi nord, în timp ce pe parcursul nopţii de vineri spre sâmbătă (3/4 decembrie) şi în est şi sud. Cantităţile de apă vor depăşi izolat 10 – 15 l/mp, îndeosebi în zonele de munte.

Adauga un comentariu